В кариерата в бургаския квартал Банево“ не се добиват подземни

...
В кариерата в бургаския квартал Банево“ не се добиват подземни
Коментари Харесай

В кариерата край Бургас гърмели за безопасност


В кариерата в бургаския квартал „ Банево “ не се добиват подземни благосъстояния, а гърмежите са за обезопасяване. Това бе обяснението на нейния собственик, шефът на общинското дружество „ Благоустройствени градежи “ Иван Апостолов. Днес десетина души излязоха на митинг против активността на кариерата, а чиновници на Апостолов – на контрапротест, като си носеха и афиш с надпис „ Искаме работа “.

Апостолов не отхвърля, че няма подписан концесионен контракт за рандеман на подземни благосъстояния, само че взривните действия, които и през днешния ден се организират в кариерата, не били с такава цел.

" Досега се правиха следени гърмежи по обезопасяване на добивни забои. Имаше огромни скални парчета, които ние ги раздробихме. Има шкарпове, които могат да паднат и да основат проблеми. Но рандеман, какъвто цитират те, не сме правили ", споделя Апостолов.

Управителят на предприятието отхвърли да разясни за какво Министерството на здравеопазването на два пъти отхвърлят да съгласуват процедурата по концесия. Апостолов разяснява само, че било поради писма от хора, които май не живеели в квартала и ни прати да им проверим персоналните карти.

Самите поданици, които излязоха на митинг, не повярваха на обяснението, че взривните действия се правят за да се обезопасява. Те попитаха и по какъв начин да съблюдават рекомендациите по време на тези действия да не се доближават на разстояние от 1 км. към кариерата, откакто домовете им са на 200 – 250 метра.

За активността на кариерата е сигнализирана и прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР