В кариерата си съм разочаровал всичките си треньори. В момента

...
В кариерата си съм разочаровал всичките си треньори. В момента
Коментари Харесай

Невъзможният Азар и детегледачът Сари

" В кариерата си съм разочаровал всичките си треньори. В момента върша същото и с Маурицио Сари. Ще отчайвам и идващия си ментор " - Еден Азар

Еден Азар постоянно е бил чудноват случай. Този вманиачен талант, от който всеки тим се нуждае. Футболист, можещ самичък да взема решение мачове. По качества и взор над играта звездата на " Челси " превъзхождат може би само двамата най-хубави в света - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Неслучайно " Реал " Мадрид се е прицелил в белгиеца и желае да построи тим към него.



Еден Азар обаче има един огромен проблем - Еден Азар... Навърши 28 години неотдавна, а към момента не е порастнал и не предстои на надзор. По ред аргументи постоянно се конфронтира с мениджърите си, като по негови думи не е имал пререкания единствено с Антонио Конте. Сега в ролята на детегледач е Маурицио Сари, който води " Челси " от предишното лято. Италианецът е прочут с това, че пуши по няколко кутии от обичаните си цигари " Merit " дневно. Заради Азар димната завеса към Сари най-вероятно е по-гъста. Двамата имаха нещо като словесна престрелка по медиите. Според Сари, Еден може повече и не е водач. Отговорът на Азар: " Не ми пука! ".

Всъщност за пръв път " сините " от Лондон имат треньор, който се осмелява обществено да каже къде бърка Азар. Думите на Сари не са упреци, а препоръки.

" Той споделя, че всичките му мениджъри чакат повече от него. И аз считам, че би трябвало да прави повече. Потенциалът е налице, само че е по-висок от представянето му " - Маурицио Сари

Азар желае да се забавлява на терена. Там белгийското крило прави какво си пожелае и нормално не следва тактическите инструкции на своя управител. Еден е прочут с това, че от години нито един треньор на " Челси " не може да го накара да се връща обратно и да оказва помощ в отбрана.

След напускането на Диего Коста в посока " Атлетико " Мадрид, Азар от време на време бива подложен на върха на офанзивата. Той обаче не свети с физика и избира да работи по фланга. И недоволството стартира...



" Той би трябвало да се научи на самоуважение. Азар е повече индивидуалист, в сравнение с водач " - Маурицио Сари


В това отношение Азар е най-странен. Да, той избира да работи самичък. За разлика от Кристиано Роналдо да вземем за пример, Азар основава головите положения, след което оставя съотборниците му да завършат офанзивата. Просто се забавлява, без да поема отговорност. При Конте " Челси " стана първенец, тъй като пасовете на Азар стигаха до Диего Коста, а оттова - в мрежата. Алваро Мората и Оливие Жиру обаче са надалеч от класата на Коста, до която новото попълнение на " Челси " Гонсало Игуаин се приближава.

При всички случаи Азар в действителност би трябвало да стартира да почита самия себе си. Това значи повече удари към противниковата врата, по-малко пасове в обстановки комфортни за изстрел, повече религия във опциите си. В момента Азар не е водач, само че има всичко належащо да се трансформира в подобен. Именно по този метод той разочарова, макар че има 10 гола и 10 асистенции във Висшата лига от началато на сезона.

" Той към момента не е решил дали желае да остане или да опита нещо ново в различен клуб. Не знам каква тъкмо е обстановката, само че мисля, че и Еден не знае финалния си избор " - Маурицио Сари

" Реал " Мадрид се пробва да притегли Азар от години. Раздялата с Кристиано Роналдо ускори още повече спекулациите, че точно Еден ще замести португалската суперзвезда. За смут на почитателите договарянията сред белгиеца и " Челси " за нов контракт са в застой.

А Азар не стопира да флиртува с " кралския клуб ". Днес мечтае да играе на " Сантяго Бернабеу ", на следващия ден ще пожелае да остане, трансформирайки се в легенда на " Челси ". Английските и испанските медии не стопират да пишат за възможен трансфер. Азар може и да не обича да поема отговорност, само че обожава да бъде център на вниманието. Забавлява се с новините, които се пишат за него. И въпреки всичко решението му да дефинира бъдещето си през лятото, с цел да не основава проблеми на " Челси " в този момент, в случай че избере да потегли към Мадрид, е заслужен за почитание.

Дузпи пратиха " Челси " на край за Купата на лигата "Сините " отстраниха "Тотнъм ", срещат "Манчестър Сити " в разногласието за трофея
Късно нощес Азар и неговият " Челси " стигнаха до финала за Купата на лигата по трагичен метод. Тимът на Маурицио Сари победи " Тотнъм " с дузпи. Макар че се разписа за триумфа с 2:1 в постоянното време, белгийската звезда на " сините " не се нагърби с отговорността да извърши първия углавен удар. Беше пети в листата на италианския си управител. Едва ли това е решение на Сари. Така тематиката за водачеството на Еден още веднъж стана настояща.

След дуела двамата най-хубави в него - Азар и съотборникът му Давид Луис, дадоха изявленията пред " Скай Спортс ". Там Еден се присмя на изказванието, че се е повлиял от мненията на мениджъра Сари. След това получихме доказателство, че в " Челси " не го одобряват за собствен водач. Азар показа, че тимът е имал " няколко " благоприятни условия за попадение, а Луис го поправи, че те в действителност са били 15. Последва шамар зад врата на белгиеца.

Еден заслужава още доста такива, с цел да порастне. Да поеме отговорност. Да реши бъдещето си. В противоположен случай рискува да се трансформира в едно отчаяние с 79 гола и 50 асистенции в 230 мача за " Челси ". Да остане 28-годишното дете, на което не му пука...

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР