В кариерата ми като предприемач имах привилегията да работя с

...
В кариерата ми като предприемач имах привилегията да работя с
Коментари Харесай

Пет качества, присъщи на всички добри лидери

В кариерата ми като бизнесмен имах привилегията да работя с голям брой велики водачи и всекидневно да се срещам с невероятни изпълнителни шефове. Моят конктакт с тези хора ми сподели, че има няколко качества, които всички надарени водачи имат.

Някои от тези качества са вродени, а други добити, само че всички те са от основно значение за триумфа на водачите. Това са петте качества, без който не може да бъдете сполучлив водач.

1. Позитивност

Всички изпитваме естествено привличане към позитивните и енергичните хора.  Затова аз пробвам всеки ден да ставам рано, да обличам подобаващи облекла и да ходя на работа с усмивка и положително въодушевление.

В края на краищата, триумфът на един водач се дефинира от хората, които са подготвени да го следват. Ако не излъчвате положителна сила и нямате визия за бъдещето, най-вероятно няма да съумеете да привлечете доста почитатели.

2. Смирение

Скромността и смирението не са неща, които свързваме с младите бизнесмени. Те нормално са динамични, уверени и от време на време даже арогантни, тъй като си мислят, че знаят всичко и че могат сами да се оправят с всяко затруднение.

С времето те стартират да се усещат по-удобно в личната си кожа и за тях става по-лесно да си признават, че има неща, които не знаят и не могат. Все отново, на планетата няма човек, който да знае всичко и да се оправя с всяка задача.

Най-добрият метод да постигнете това, което желаете, е да намерите хора, които знаят повече от вас и имат по-голям опит, и да вземете образец от тях. 

Светът се трансформира със стремително движение и концепцията, че можете непрекъснато да се задържите не гребена на вълната, що се отнася до вашите познания и качества, е неуместна. Колкото по-скоро приемете обстоятелството, че не знаете всичко, толкоз по-добре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР