В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от

...
В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от
Коментари Харесай

Измамници ужилиха пенсионери с пари за дърва за огрев

В клопката на нова машинация попаднаха десетки възрастни хора от няколко села в Пазарджишко , оповестява. Двама мъже, представящи се за търговци на дърва, ужилиха пенсионери, задигайки огромна част от спестяванията им.

Измамниците обикаляли от къща на къща и предложили евтина дървесина за огрев. Условието да получат стоката на преференциална цена било пенсионерите да им дадат като капаро половината от сумата.

„ Предложиха ми евтини дърва -  за 50 лева./куб, което е с 40 лева по-евтино от предходната година . Бяха доста безапелационни, даже се обаждаха на горския, уж да приказват с него ”, описа Светла Вълкова.

„ Аз чаках, че са от нашите работници, които работят в гората и по тази причина им дадох пари. После се усъмних, откакто им предадох сумата от 260 лева . Не докараха дървата и аз задействах другар, направихме им режисура и по-късно се обадих в полицията ”, показа Георги Дургов.

Мнимите търговци обаче се оказали по-бързи от униформените. При опит да бъдат арестувани единият предиздвикал служителите на реда да го гонят километри, а другият се укрил, само че към този момент е арестуван.-->

В районното ръководство е получен сигнал за измамници и е открито, че един от причинителите е тръгнал в посока град Септември.

Веднага изпратихме автопатрул. Гонитбата с един от причинителите продължи близо час. Другият беше арестуван на идващия ден ”, разяснява ст. контрольор Борислав Биволарски. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР