В канадския град Монреал вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева

...
В канадския град Монреал вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Среща на жените външни министри в Монреал

В канадския град Монреал вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева взе участие в първата международна среща на дамите външни министри в света с главен акцент върху дейната роля на дамите в опазването на мира и сигурността на планетата.

Специалните ни пратеници в Монреал - Ирина Цонева и операторът Илия Иванов описват.

Една от главните цели на този конгрес е да бъде изпратен мощен сигнал към света за лидерските умения на дамите в световен мащаб, както и да бъдат набелязани дейни практики за предварителна защита на насилието над дами в конфликтни зони.

Историческа - по този начин медиите в Монреал дефинираха срещата на 14 дами външни министри от целия сват включително и Япония. Форум, чийто първи ден съответства и със Световния ден на мира.
Федерика Могерини, висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността: Някои от вас са първите дами с висше обучение в фамилията ви, някои от вас са първите дами външни министри в страните си, вашите истории са ентусиазъм за доста дами и девойки в целия свят. Не мога да се сетя за район на земното кълбо - от Балканите до африканския рог, в който дамите да нямат основна роля. Кристия Фрийланд, министър на външните работи на Канада: Всички ние сме наясно, че просперитетът, мирът и сигурността са на доста по високо равнище там, където дамите имат опция интензивно да вземат участие в политическия живот.Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Доказано е, че в случай че всички дами и девойки се включат интензивно в икономическия живот, на годишна база Брутният вътрешен продукт в света ще нарастне колкото е Брутният вътрешен продукт на Китай и Съединени американски щати дружно.
Как да бъде непокътнат и арестуван мира в конфликтните зони бе значим акцент в днешните диалози с дейното наличие на Сирия и Украйна. Без присъединяване на най-малко 30% дами в тези процеси, те не биха имали триумф акцентира министър Захариева.тя посочи пред форума обстоятелството, че у нас редица основни позиции в страната се заемат точно от дами.

Посланието, което желае да даде този конгрес е, че единствено дружно дамите и мъжете могат да обезпечат еднакъв старт в присъединяване на дамите в политическия развой, акцентира още Захариева. По-късно през днешния ден тя ще бъде посетител на отбелязването на 110 -тата годишнина от оповестяването на независимостта на България, която ще събере българската общественост в Монреал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР