В кампанията се включват представители на шуменския бизнес, обществени организации

...
В кампанията се включват представители на шуменския бизнес, обществени организации
Коментари Харесай

В Шумен стартира кампанията С предпазен колан на задната седалка“

В акцията се включват представители на шуменския бизнес, публични организации и медии. Радио Шумен е сътрудник в самодейността. В нея вземат участие 90 доброволци, които след 10 октомври по график ще посетят над 2400 деца от 2. до 4. клас в Шумен, Каспичан и Плиска. Те ще показват презентация по тематиката за слагането на колани на задната седалка, съобщи Диана Габровска, представител на една от компаниите съидейници на акцията. 

По думите ѝ задачата е да се обучат учениците по какъв начин вярно да се возят в колите по един занимателен и детски метод. Презентациите, които ще бъдат изнасяни във всеки клас от доброволците, са съобразени напълно с тяхната възраст. В нея има анимационно филмче, в което героите разкриват заплахите пред децата, в случай че те са без колан, не са на повдигаща седалка или столче. В края на всяко образование учениците ще получат тениска с логото на самодейността и значка. Диана Габровска пожела триумф на акцията, която би трябвало да промени настройките на обществото. Официалният старт на самодейността даде кметът на общината Любомир Христов.

От началото на годината в Шуменска област са регистрирани 4 тежки пътни катастрофи с присъединяване на деца, оповестиха от полицията. Три от тях са ранени, а едно е починало. За неизползване на предпазен колан или системи за сигурност на децата до момента са наложени 910 санкции на стойност 45 500 лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР