В Камарата на представителите в Конгреса на САЩ започна първото

...
В Камарата на представителите в Конгреса на САЩ започна първото
Коментари Харесай

Започна първото публично изслушване за импийчмънта на Тръмп

В Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати стартира първото обществено чуване в следствието за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Излъчваното онлайн по малкия екран съвещание беше намерено от ръководителя на Комисията по разузнаването Адам Шиф, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

В долната камара дойдоха да свидетелстват дипломатите Уилям Тейлър и Джордж Кент. Тейлър е шарже д'афер в Украйна, а Кент - заместник-помощник секретар в Държавния департамент.

Въпреки че се съгласиха да дадат показания, и двамата получиха призовки. Днес те пристигнаха поотделно, под засилена защита, отбелязва Ройтерс.

Изслушването в комисията по разузнаване в камарата е първото обществено чуване в Конгреса, проучващо натиска, извършен от Тръмп върху Украйна да проверява фамилията на възможния му противник на изборите следващата година, демократа Джо Байдън. В продължение на няколко седмици преди обществените имаше чувания при закрити врата, на които дадоха показания и Тейлър, и Кент.

Явилите се за чуването дипломати ще бъдат разпитани от Шиф и Девин Нунес, най-високопоставеният републиканец в комисията по разузнаването. Шиф и Нунес разполагат с по 45 минути да зададат въпросите си, само че могат да посочат служебни пълномощници да създадат това.-->

След това членовете на комисията ще имат по пет минути да задават въпроси, като републиканци и демократи ще се редуват. Ще бъдат показани и материални доказателства. Очаква се демократите да показват протоколи от диалози, текстови известия, свързани със случая новинарски публикации и постове в обществените медии.

Телевизия  MSNBC предложения в студиото си като анализатор за откриването на чуванията Джордж Конуей, брачен партньор на сътрудничката по връзките в Белия дом Келиан Конуей и прочут в критик в обществените медии на президента Тръмп.

Час преди началото на чуванията Джордж Конуей сподели, че е погнусен и ужасяващ от обстоятелството, че малко на брой републиканци считат, че Тръмп е злолупотребил с пълномощията си на президент.
Телевизия " Фокс нюз ", на собствен ред, предложения като анализатор преди чуването специфичния прокурор по делото за импийчмънт на президента Бил Клинтън - Кенет Стар.

Президентът Доналд Тръмп счита почналите през днешния ден обществени чувания по следствието за импийчмънт за " най-голямата машинация в историята на американската политика ".

Белият дом разгласява през днешния ден видео с Тръмп, снимано в Розовата градина на президентството, в което той се обръща към своите поддръжници. Той споделя, че демократите желаят да лишават оръжията, опазването на здравето, свободата и гласовете на американците.

" Опитват се да ме спрат, тъй като се боря за вас. И в никакъв случай няма да го позволи ", прибавя президентът.

Тръмп ще даде конференция по-късно през днешния ден, дружно с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР