В Камарата на представителите в Конгреса на САЩ започна първото

...
В Камарата на представителите в Конгреса на САЩ започна първото
Коментари Харесай

Започна първото публично изслушване за импийчмънта на Тръмп

В Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати стартира първото обществено чуване в следствието за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Излъчваното онлайн по малкия екран съвещание беше намерено от ръководителя на Комисията по разузнаването Адам Шиф, съобщи Българска телеграфна агенция.

``
реклама

В долната камара дойдоха да свидетелстват дипломатите Уилям Тейлър и Джордж Кент. Тейлър е шарже д`афер в Украйна, а Кент - заместник-помощник секретар в Държавния департамент. Въпреки че се съгласиха да дадат показания, и двамата получиха призовки. Днес те пристигнаха поотделно, под засилена защита.

Изслушването в комисията по разузнаване в камарата е първото обществено чуване в Конгреса, проучващо натиска, извършен от Тръмп върху Украйна да проверява фамилията на възможния му противник на изборите следващата година, демократа Джо Байдън. В продължение на няколко седмици преди обществените имаше чувания при закрити врата, на които дадоха показания и Тейлър, и Кент.

Явилите се за чуването дипломати ще бъдат разпитани от Шиф и Девин Нунес, най-високопоставеният републиканец в комисията по разузнаването. Шиф и Нунес разполагат с по 45 минути да зададат въпросите си, само че могат да посочат служебни пълномощници да създадат това. След това членовете на комисията ще имат по пет минути да задават въпроси, като републиканци и демократи ще се редуват. Ще бъдат показани и материални доказателства. Очаква се демократите да показват протоколи от диалози, текстови известия, свързани със случая новинарски публикации и постове в обществените медии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР