В Калифорния милион и половина души останаха без електричество заради

...
В Калифорния милион и половина души останаха без електричество заради
Коментари Харесай

Милион и половина останаха без електричество в Калифорния заради пожарите

В Калифорния милион и половина души останаха без електричество поради продължаващите горски пожари. Хиляди са евакуирани. Огънят заплаши влиятелен квартал на Лос Анджелис, където живеят звезди. Опасност има и за музея на изкуствата Гети център.

Нола Халънд и Бетси Ландис са съседки в Брентууд от 40 години. Но в този момент огънят се доближава до домовете им.
Бетси Ландис, 79-годишна: През нощта получих три позвънявания. Две от тях бяха от пожарната работа, които ме предизвестиха да съм в подготвеност за евакуация. Третото позвъняване беше от полицията, когато ми споделиха да се изтеглям незабавно.
Бетси, която е някогашен електроинженер обаче първо потегля към къщата на приятелката си - пенсионирана секретарка. Там вижда две коли с мигащи светлини и чува мъж да споделя, че вътре има стара жена, която се нуждае от помощ.
Нола Хайланд, 90-годишна: Знаех, че би трябвало да изляза. Тук е имало пожари и преди и не е нещо ново. Но този път почукаха на вратата ми, с цел да ми кажат, че би трябвало да напусна и аз го направих.
Двете възрастни дами са настанени в специфичен център, дружно с други две хиляди души.

Хапвайки сандвичи и други подкрепителни закуски, Бетси и Нола не знаят по кое време ще се върнат вкъщи.

Огънят в региона на един от най-скъпите квартали на Лос Анджелис е обхванал досега над двеста хектара повърхност, а мощният вятър пречи на пожарникарите да го овладеят.
 Арнолд Шварценегер е измежду евакуираните от новия пожар в Калифорния Арнолд Шварценегер е измежду евакуираните от новия пожар в Калифорния
В Калифорния управляващите подредиха на хиляди хора от Лос Анджелис да се изтеглят поради горските пожари, които се разрастват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР