В какво се състои проблемът със самотата? В това, че

...
В какво се състои проблемът със самотата? В това, че
Коментари Харесай

Самотата е въпрос на избор, не на обстоятелства

В какво се състои казусът със самотата? В това, че става дума за страст, а не за резултат от условия. Можете непрестанно да сте в обкръжението от хора, само че да се чувствате самотни. Също по този начин можете да сте безусловно сами, да не живеете с никого, да не се виждате с никого, само че да не сте самотни, споделя съветският психолог и коуч Михаил Лабковский.

Самотата от позиция на логиката на психиката – това е неналичието на интерес към самия себе си. Това е, когато не можете просто по този начин да си полежите на дивана с хубава книга, а ви е належащо да се пренатоварите с безкрайни каузи и срещи.
Самотата – това е когато трескаво включвате радиото, тв приемника или някой подкаст, тъй като да бъдете известно време самичък със себе си ви е доста комплицирано. Когато не можете да вечеряте в тишина единствено в компанията на самия себе си и би трябвало да включите някакво видео, сериал, с цел да усетите, че с вас „ приказват ", споделя Лабковский. 
Самотата е тежко, угнетяващо възприятие. Най-често възрастните хора си носят самотата от детството. Самотниците са същите тези деца, чиито родители са ги мъкнали на плуване, на хокей, на бойни спортове, които са учили китайски от две-годишна възраст. На които не е давана опция да бъдат сами със себе си най-малко за малко. Защото мама постоянно надниква в стаята и стартира да подрежда – „ какво правиш “, „ за какво по този начин “, „ по какъв начин може “, „ по този начин не се прави “,„ я незабавно да започнеш да… “
Приятели, не е належащо да се обграждате с навалица от хора, с цел да се избавите от самотата, тя е в главата ви, споделя Лабковский.
„ Ако си намерите сътрудник, това не значи, че няма да се чувствате самотни. Когато човек е уединен, той привиква с това. Когато тръгнете да се дамите, в случай че сте самотни, то вие ще се съберете единствено със самотни – въобще не разчитайте, че ще ви се паднат други. Вие можете да получите единствено накой себеподобен. Ето това към този момент е мъчно да се понесе “, разяснява психологът.
Самотата не е да няма други хора в близост, а да липсва интерес от вас самите към вас самите. Ако оставите едно дете единствено в стаята – то ще си рисува, само че друго незабавно ще хукне към майка си. Просто хората са разнообразни. Има такива, които се усещат обикновено, когато са сами, и други, които страдат от това, че няма никой до тях. Въпрос на осъзнаване и персонален избор е.

Въпросът е желаете ли да се променяте и каква е мотивацията ви за това. Ако се чувствате добре сами няма никаква причина да предприемате дейности, които ще ви трансформират статуса. Но в случай че ви тежи самотата – незабавно започнете да работите за смяна на настройките си. Тъй като в случай че очаквате нещата да се трансформират от единствено себе си единствено като привлечете в живота си различен човек или други хора – това не е решение.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР