В какаото се съдържа химическо съединение, което скоро да стане

...
В какаото се съдържа химическо съединение, което скоро да стане
Коментари Харесай

Откриха нова полза от какаото - бори упоритата кашлица

В какаото се съдържа химическо съединяване, което скоро да стане главната съставна част на лекарство против упорита кашлица. Британски учени настояват, че медикаментът е в последните стадии на клиническите проучвания и може да се пусне в продажба до две години.

Химикалът се назовава теобромин и се намира в шоколада и в какаото. Към днешна дата множеството препарати, които в този момент се употребяват за лекуване на упорита кашлица съдържат съединения, които са производни на опиати като кодеина. Годишно в света милиони души страдат от упорита кашлица, продължаваща повече от две седмици.

От предходно проучване се знае, че какаото може да оказва помощ против диабет и инсулт. Съдържащият се в какаото флавоноид епикатехин може да избави човечеството от най-разпространените в западния свят болести: инсулт, сърдечна непълнота, рак и диабет, считат група американски учени, написа " Готвач.бг ".
свързани новини7037на 21.08.2020
" Днес науката признава 13 съществени витамини, само че епикатехинът не е измежду тях, защото не подхожда на обичайното разбиране за витамин като вещество значимо за естественото действие и растежа на клетките, чийто дефицит води до болести. Връзката сред високото ползване на епикатехин и намаляването на риска от посочените болести е толкоз поразителна, че се нуждае от спомагателни проучвания. Възможно е тези заболявания да пораждат в резултат точно на дефицита на епикатехин ", отбелязва специалистът по храненето и вицепрезидент на Natural Products Association Даниел Фебрикант.

Разширяването на визията за витамините може да даде на фармацевтичните компании късмет да обогатят своя подбор и да пуснат в продажба капсули епикатехин, който се съдържа още и в чая, виното, шоколада и някои плодове и зеленчуци.

Според специалистите производителите на неправилно извличат епикатехина от състава на продукта заради неговия горчив усет.

Историята на развъждането на какаото стартира в Средна Америка. Ацтеките познавали растението от 14 век. Какаовото дърво е вечнозелено. На височина доближава до 8 метра.

Среща се диворастящо в Централна и Южна Америка, а сe култивира основно в Америка и Африка. Какъв е процесът, при който се получава на прахуляк? Едрите плодове се подлагат на ферментация, след което се отделят семената. След премахване на семенната обвивка остава семенното ядро. То се смила, с цел да се получи паста. След което от нея се създават шоколади, бонбони, какаово масло и недопечен какаов прахуляк.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР