В качеството си на журналист, американецът Рон Уорд е станал

...
В качеството си на журналист, американецът Рон Уорд е станал
Коментари Харесай

Палачът пусна ток и еднометров пламък изригна от главата му! Очевидец на 60 екзекуции разказва в какви мъки умират изродите и бандитите

В качеството си на публицист, американецът Рон Уорд е станал очевидец на повече от 60 изтезания, оповестява Mirror Online. На 46-годишна възраст за първи път участва на осъществяване на смъртна присъда. Тогава на електрическия стол сяда Ърнест Добърт. Той е екзекутиран на 7 септември 1984 година. Престъпникът е наказан за убийството на малолетните си деца.

67-годишният Уорд е участвал на доста изтезания, при които са възниквали и редица непредвидени обстановки. „ Когато електричеството мина през тялото на един от убийците, на бялата му риза ненадейно се появи кръв. За да бъде погубен различен нарушител, се наложи да му бъдат бити две смъртоносни инжекции. Минаха 34 минути, преди той да издъхне”, спомня си журналистът.



По думите му, през 1989 година са изпълнили смъртната присъда на един от най-известните нарушители в света – Тед Бънди - сериен палач, изнасилвач, некрофил, умъртвил и изнасилил огромен брой млади дами и девойки през ‘70-те години на предишния век. След като се разнесла вестта, че той към този момент е мъртъв, в покрайнината на пандиза във Флорида имало празнични фойерверки.


Тед Бънди

„ Два пъти с смут съм гледал по какъв начин когато служителят в пандиза включва електрическия стол, главата на наказания пламва”, спомня си той.

На 4 май 1990 година участва на изтезанието на 43-годишния Джеси Таферо, наказан за убийството на двама души, измежду които и служител на реда. Освен него, процесът бил следен от чиновници на пандиза и юристи. Всички те изпаднали в потрес, когато екзекуторът дръпнал превключвателя. „ Пламъци, високи няколко фута, се извисиха над главата му по време на изтезанието. И спря да гори едвам откакто столът бе изключен”, спомня си Уорд.


Джеси Таферо

Подобна преживелица се разиграла и седем години по-късно, когато участвал на осъществяването на смъртната присъда на кубинеца Педро Медина, наказан за убийството на своя комшия – преподавател от начално учебно заведение. „ Аз към момента съм невинен”, били последните думи на Медина на 25 март 1997 година, преди главата му да бъде обхваната от пламъци.


Педро Медина

„ И в двата случая чиновниците бяха сменили изкуствената гъба в шлема с гъба от естествени материали. Когато пускаха напрежението, те се възпламеняваха”, отбелязва журналистът.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР