В качеството ми на председател на Държавната агенция за закрила

...
В качеството ми на председател на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Елеонора Лилова: Силата на знанието е крайъгълен камък за просперитета

В качеството ми на ръководител на Държавната организация за протекция на детето Ви приветствам с откриването на новата образователна 2018/2019 година. Днес е денят, в който всички ние, дребни и огромни – деца, възпитаници, родители и учители – се прекланяме пред духовните и нравствени устои на българщината, в лицето на Училището, като институция и пред личността и активността на българския преподавател. Това се споделя в послание към шефове, учители, родители и възпитаници на доктор Елеонора Лилова, ръководител на ДАЗД.

В компликации и несгоди, в недостиг и ограничения, учителите с твърдоглавие и перо са доказвали ден след ден през годините, че силата на знанието е крайъгълен камък за просперитета и развиването на родината ни. Именно образованието е един от незаменимите фактори, които абсолютно съхраняват българщината по нашите земи и в най–нерадостните времена от славната българска история, прибавя Лилова.

Уважаеми учители,

Вярвам в силата на професионализма Ви и несломимия Ви градивен дух! Вие сте тези, които работите в най-хубавия интерес на детето. Именно на Вас се пада достойнството да почитате уникалността на всяко дете, да осигурявате равни благоприятни условия за всички поверени Ви възпитаници, да стимулирате общественото, прочувственото, физиологичното и психологичното им развиване, да подкрепяте правото им на свободно изложение на мнение, да бъдете покровители на детето и фамилията в общността и обществото, както и да подкрепяте родителите в процеса на развъждане и образование на техните деца. Нека благоденствието на Вашите възпитаници бъде най-ценният подарък за труда Ви! Продължавайте да поддържате висок стандарт на професионално държание, като непрекъснато обогатявам знанията и уменията си!, акцентира Лилова.

Тя се обръща и към децата, като декларира, че образованието е значимо за тяхното бъдеще, тъй като то е определящо и за бъдещето на нашата страна. „ Това, което сте научили в учебно заведение през днешния ден ще дефинира какви ще са провокациите и по какъв начин ще се оправяме с тях на следващия ден. Пожелавам Ви всяка Ваша мисъл и деяние да бъдат отправени в една единствена посока – положителното. А най-лесният метод да вършите положително е да учите постоянно уроците си, да не отсъствате без причина от час, да помагате на другар в потребност, да почитате учителите и родителите си. Вярвайте на своите учители, тъй като те са личностите, които ще Ви оказват помощ да станете освен по-образовани, само че и по-добри и сполучливи жители на България и Европа!

На Вас, уважаеми родители, поисквам да се грижите за децата си, да бъдете близо да тях и да ги дарявате с обич, с цел да сбъдват фантазиите си и да се оправят с провокациите на живота.

С началото на образователната година започва и Националната акция на Държавната организация за протекция на детето „ Живот без принуждение за всички деца “, чието мото е „ #ДЕЙСТВАЙ! “ (хаштаг „ ДЕЙСТВАЙ! “). Тя е в осъществяване на Националната стратегия за протекция на детето 2018 година, утвърдена от Министерски съвет. Реализира се в партньорство с Министерство на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, Съюза на работодателите в системата на националната култура в България, Сдружението на шефовете в системата на образованието в Република България.

Вярвам, че посредством нея дружно ще създадем положителна среда и ще подкрепим децата да станат по-активни, толерантни, положителни и в това време непримирими към насилието във всичките му форми в своето всекидневие. Честит празник и на добър час! ”, приключва обръщението на ръководителя на ДАЗД. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР