„В кабинет, който е оглавяван от премиер като г-н Борисов,

...
„В кабинет, който е оглавяван от премиер като г-н Борисов,
Коментари Харесай

ГЕРБ е на политически кръстопът, посочи политологът Любомир Стефанов

„ В кабинет, който е ръководен от министър председател като господин Борисов, надали министрите са толкоз във притежание на личните си ориси . Всеки от тях е назначен да свърши една работа и в случай че, и когато това се реши от премиера, че не се случва, той бива освободен или помолен да си тръгне. Г-н Горанов може и да има някакви планове, само че в действителност зависи от началника му какво ще се случи. Буквално го споделям. “ Този коментар направи пред БНР политологът Любомир Стефанов във връзка разногласията към понижаване на ставката на Данък добавена стойност за избрани бизнеси и несъгласието на финансовия министър.

По думите му в рамките на огромната логическа картина финансовият министър има правото най-малкото да бъде ядосан и да отстоява една по-консервативна позиция . „ Стабилните финансови резултати на страната ни са измежду аргументите да бъдем поканени за така наречен чакалня на еврозоната”, добави Стефанов.

Тук виждам един политически кръстопът за ГЕРБ – или би трябвало да съблюдават правилата, за които твърдяха, че ни носят разцвет, ценене в Европа и непоклатимост на стопанската система, генериране на остатък и така нататък, или да се поддадат под някакви конюнктурни ползи на безусловно много безпричинно и безразсъдно разхлабване на Данък добавена стойност за браншове, които за цялото общество са с доста противоречив резултат и добавена стойност “, изясни той.

При постоянни избори следващата година възможностите на по-малкия съдружен сътрудник в ръководството са някакви, а при предварителни избори – никакви , счита политологът. В момента съгласно Стефанов всички позитиви от оправянето с коронакризата са за ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

Президентът няма по какъв начин да усили рейтинга си, тъй като се видя, че в изключителна обстановка той няма административни и изпълнителни пълномощия да въздейства, разяснява още Любомир Стефанов. „ Имаше своя прочит, своята интерпретация на два-три пъти. Смея да настоявам, че удари на камък и хвана подправена нота в реакцията, която трябваше да има . Отново сподели някакви неща, само че в неговия си, характерен към този момент мога да кажа, неразбираемо апелативен метод, от който не следва нищо “, разясни той.

Има ли политическо бъдеще за ген. Венцислав Мутафчийски? Според Любомир Стефанов той в този момент е минал на назад във времето, с цел да спрат да го нападат, да бъде непокътнат и „ да възвърне този блестящ авторитет, който имаше “. „ Категорично военачалник Мутафчийски не е износен, нито е обречен “, съобщи политологът.

Стефанов означи, че Васил Божков е в обстановка, в която няма какво да губи. „ Очевидно е, че съвсем цялата страна наподобява като да е стегната да го изкара отговорен, да го очерни – нещо, което слага много съществено подозрение върху демократичния темперамент на една от институциите в България. Респективно той пък поема същата игра от разстояние. Провокиране и игра на нерви – кой ще мигне пръв в тази ситуация “, разяснява политологът.

Любомир Стефанов уточни, че Делян Пеевски носи шлейф от истории, предистории и случки, свързани с едни от най-големите обществени напрежения в България, които не са забравени и няма да бъдат забравени, без значение от неговите опити за пазаруване на индулгенции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР