В кабинет, който е оглавяван от премиер като г-н Борисов,

...
В кабинет, който е оглавяван от премиер като г-н Борисов,
Коментари Харесай

Политолог: Радев удари на камък няколко пъти

 " В кабинет, който е ръководен от министър председател като господин Борисов, надали министрите са толкоз във притежание на личните си ориси. Всеки от тях е назначен да свърши една работа и в случай че и когато това се реши от премиера, че не се случва, той бива освободен или помолен да си тръгне. Владислав Горанов може и да има някакви планове, само че в действителност зависи от началника му какво ще се случи. Буквално го споделям. “ Този коментар направи в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " на БНР политологът Любомир Стефанов във връзка разногласията към понижаване на ставката на Данък добавена стойност за избрани бизнеси и несъгласието на финансовия министър. 

В рамките на огромната логическа картина финансовият министър има правото най-малкото да бъде ядосан и да отстоява една по-консервативна позиция. Стабилните финансови резултати на страната ни са измежду аргументите да бъдем поканени за така наречен чакалня на еврозоната, добави Стефанов. 

" Тук виждам един политически кръстопът за ГЕРБ – или би трябвало да съблюдават правилата, за които твърдяха, че ни носят разцвет, ценене в Европа и непоклатимост на стопанската система, генериране на остатък и така нататък, или да се поддадат под някакви конюнктурни ползи на безусловно много безпричинно и безразсъдно разхлабване на Данък добавена стойност за браншове, които за цялото общество са с доста противоречив резултат и добавена стойност, “ разяснява той. 

При постоянни избори следващата година възможностите на по-малкия съдружен сътрудник в ръководството са някакви, а при предварителни избори – никакви, счита политологът. В момента съгласно Стефанов всички позитиви от оправянето с коронакризата са за ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. 

Румен Радев няма по какъв начин да усили рейтинга си, тъй като се видя, че в изключителна обстановка той няма административни и изпълнителни пълномощия да въздейства, разяснява още Любомир Стефанов. 

" Имаше своя прочит, своята интерпретация на два-три пъти. Смея да настоявам, че удари на камък и хвана подправена нота в реакцията, която трябваше да има. Отново сподели някакви неща, само че в неговия си, характерен към този момент мога да кажа, неразбираемо апелативен метод, от който не следва нищо, “ стимулира се политологът. 

Има ли политическо бъдеще за ген. Венцислав Мутафчийски? Според Любомир Стефанов той в този момент е минал на назад във времето, с цел да спрат да го нападат, да бъде непокътнат и " да възвърне този блестящ авторитет, който имаше “. " Категорично военачалник Мутафчийски не е износен, нито е обречен, “ счита Стефанов. 

Васил Божков е в обстановка, в която няма какво да губи, означи Стефанов. 

" Очевидно е, че съвсем цялата страна наподобява като да е стегната да го изкара отговорен, да го очерни – нещо, което слага много съществено подозрение върху демократичния темперамент на една институциите в България. Респективно той пък поема същата игра от разстояние. Провокиране и игра на нерви – кой ще мигне пръв в тази ситуация, “ изясни Любомир Стефанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР