В живото предаване на Министерски съвет във Фейсбук, в рамките

...
В живото предаване на Министерски съвет във Фейсбук, в рамките
Коментари Харесай

Денков: Радев трябва и ще подпише оставката на председателя на ДАНС, иначе ще носи отговорност

В живото предаване на Министерски съвет във Facebook, в границите на което министър председателят дава отговор на въпроси на жители, Николай Денков разяснява и желаната от него оставка на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев.
 
" Председателят на ДАНС прикрива нарушавания на закона за систематизиране на информацията от неговия заместител. Отделно е обвързвано с проявление на политически пристрастия, за което ръководителят на ДАНС няма право. Мотивите са доста съществени ", безапелационен е той, като акцентира, че президентът Румен Радев би трябвало и ще подпише оставката на ръководителя на ДАНС, другояче ще носи отговорност.
 
" Президентът ми пречи, той надвишава пълномощията си. Аз би трябвало да мога да работя с ръководителя на ДАНС, с цел да мога да си правя отговорностите ", сподели още министър председателят.
 
Денков добави, че би трябвало да бъдат признати данъчните закони, с цел да може да бъде препоръчан бюджет, който регистрира действително признатите данъчни закони. Премиерът добави, че чака бюджетът за 2024 година да бъде пуснат на публично разискване другата седмица.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР