В живота си виждаме хиляди реклами по телевизията - някои

...
В живота си виждаме хиляди реклами по телевизията - някои
Коментари Харесай

Tелевизионна реклама само за 9 долара?

В живота си виждаме хиляди реклами по малкия екран - някои осмисляме повече, други не възприемаме, а трети са истински икони на маркетинговата история. Но, при всички случаи, ТВ рекламата през днешния ден е най-скъпият формат за маркетиране - тя може да доближава до забележителна аудитория. Особено, в случай че е направена добре и се излъчва в подобаващото време. 

Но каква е историята на този тип показване на продуктите и услугите на бизнеса? 

Колкото и да е необикновено, първата излъчена в историята телевизионна реклама е коствала общо едвам 9 $ – 4 за излъчването и 5 за позиция. Тя е показана по американската телевизия WNBT в 14:29 ч. на 1 юли 1941 година, директно преди оспорвания бейзболен мач сред „ Доджърс “ Бруклин и „ Филийс “ Филаделфия.

Рекламата е била на часовниците Bulova, които съществуват и до през днешния ден, и е с дълготрайност 10 секунди. Тя е доста семпла – часовник с името на марката, на фона на картата на Съединени американски щати (с изключение на Аляска и Хавай, които по това време към момента не са били присъединени) и гласът на Рей Форест, човек от екипа на радио NBC, казващ “America runs on Bulova time ” ( " Америка се движи по времето на Bulova " ). Всичко това евентуално не е било забелязано от доста хора, въпреки всичко по това време тв приемникът не е бил толкоз наличен. Важното обаче е, че поражда още едно „ поле за изява “ както за рекламистите, по този начин и за рекламодателите.

78 години по-късно 9 $ са просто един мираж, изключително за фирмите, които се приготвят за реклама на финала на американското футболно състезание „ Супербоул “. Там цените за 1-2 минути доближават над 12 милиона $, т.е. те са почти 1 333 333 пъти по-високи от тази на първата реклама. А ето я и нея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР