В живота си се срещате с много хора, които могат

...
В живота си се срещате с много хора, които могат
Коментари Харесай

4 типа лъжци, които може да срещнете в живота си

В живота си се срещате с доста хора, които могат да провокират разнообразни страсти във вас. Някои могат да са позитивни, други негативни. Много е евентуално обаче да попаднете на някой, който ви лъже за най-различни неща. Всички сме лъгали в един или различен миг.

Това просто е безконечен проблем и неизбежна част от живота, която визира всички нас. Лъжата може да варира от елементарна до по-тежки форми на машинация. Докато някои хора нямат неприятни планове и просто желаят да ви спестят паниките, други са със злонамерени намерения. Да, съществуват разнообразни типове лъжци и различаването им може да ви помогне да разпознаете по кое време някой може да лъже, с цел да направи живота си по-лек. Така че да можете да предприемете нужните стъпки, с цел да се предпазите от това да бъдете употребявани или манипулирани.

Макар че може да е мъчно да се разбере по кое време някой лъже, това може да има съществени последствия, в случай че остане без последици.

Сега ще обсъдим какво съставлява лъжата, другите типове лъжци, за какво лъжат хората и по какъв начин да ги разпознаваме, с цел да подобрим живота си.

Какво съставлява лъжата?

Лъжата е всекидневно човешко държание, което се следи в разнообразни култури и столетия. Тя е акт на съзнателно даване на погрешна информация или премълчаване на истината. Намерението на лъжата обаче може да е или да не е да навреди на някого целеустремено.

 живота си

Нека в този момент разберем другите типове лъжци.

Лъжци социопати

Лъжците прекарват живота си във всевъзможни форми и размери. Но има един тип измамник, който се отличава от останалите – измамник социопат. Този вид е натурален измамник и нормално се характеризира с липса на емпатия, занемаряване на обществените правила и податливост да манипулира и мами хората с цел да улесни живота си. Тзи личностие постоянно нямат скрупули за вредата, която предизвикват на другите, и даже може да изпитват наслаждение от това.

Тези хора не всеки път са лесни за различаване, защото те са безупречни артисти и отлични лъжци и постоянно употребяват хитри тактики, с цел да заблуждават другите. Да бъдете тяхна цел е извънредно рисково, тъй като колкото повече време прекарвате с тях, толкоз повече те ще унищожават спокойствието и душевната ви естетика.

 живота си

Патологични лъжци

Патологичните лъжци са хора, които всекидневно лъжат без забележима мотивация или ясна причина. Те живеят живота си, зависещ на лъжата. Те постоянно изпитват неконтролируемо предпочитание да споделят погрешни изказвания и могат да лъжат, с цел да привлекат внимание, да избегнат отговорност или даже да манипулират и управляват другите.

По принцип те могат да лъжат за всичко – от дребни и незначителни неща до огромни и сериозни събития в живота. Често си измислят истории, които са подправени и нямат никаква основа в действителността. Те желаят да създадат живота си по-вълнуващ в очите на другите. Този вид лъжци и тяхната патологична неистина могат да бъдат рискови със съществени последствия, защото могат да причинят доста вреди както на себе си, по този начин и на хората, които лъжат.

 живота си 2

Натрапчиви лъжци

Компулсивното лъжене е държание, което се характеризира с честото изричане на неистини, даже когато няма забележима премия или цел. То може да бъде признак на разнообразни психически положения, като антисоциално личностно разстройство и нарцистично личностно разстройство. Компулсивните лъжци могат да лъжат по разнообразни аргументи, да вземем за пример с цел да привлекат внимание или с цел да избегнат отговорност в живота си. Те могат да лъжат и по табиет или тъй като им е мъчно да разпознаят истината в избрани обстановки.

Случайни лъжци

Лъжата е неизбежно и комплицирано държание. Всички от време на време лъжем, без значение дали с цел да пощадим нечии усеща, или с цел да се измъкнем от сложна обстановка. Но някои хора са по-склонни да лъжат от други, което може да има както позитивни, по този начин и негативни последствия.

Случайните лъжци са тези, които лъжат понякога, постоянно за дребни неща като отбягване на позор или излизане от неуместна обстановка. Човек желае да улесни живота си с неистина, само че това съвсем в никакъв случай не е добър вид.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР