В живота ни има цял спектър от морални порядки, някои

...
В живота ни има цял спектър от морални порядки, някои
Коментари Харесай

Как да разпознаеш, че има психопат в живота ти и да успееш да се спасиш

В живота ни има цялостен набор от морални порядки, някои хора са положителни, други са неприятни, а трети са някъде по средата. Психопатите, въпреки това, са напълно друга история. Те не могат да бъдат избрани като положителни или неприятни хора, тъй като не имат честен компас. Те просто вършат това, което е комфортно за самите тях.

Те могат да бъдат извънредно сложни за връзка, в случай че влязат в живота ни по една или друга причина и още първоначално не сме осъзнали, че има нещо неправилно в тях. Можем да ги срещнем на всички места и да влязат в живота ни по червен килим, обсипан с рози. Лошото е, че от време на време не желаят да си тръгнат, а още по-лошото е, че решим ли да ги изгоним, ставаме част от новинарската хроника....

 жена горест Thinkstock

Но какво тъкмо съставлява психопатът?

Преди да се научиш да се справяш с такива хора, първо би трябвало да схванеш какви са. Невежеството по тематиката несъмнено е наш зложелател, а неналичието на информираност единствено прави задачата ни по-трудна.

Психопатът е човек с остро антисоциално личностно разстройство. Той не изпитва емпатия и е некадърен да се привърже прочувствено към някого. Обикновено психопатите са нарцистични натури, които са умели в операцията и не се интересуват от следствията след своите дейности.

Тези хора не са просто фанатици, които размахват ножове и вървят наляво-надясно, пробвайки се да убият някого (макар и това да се случва). Много постоянно те са работещи експерти, предприемачи, хора с висок обществен статус . Обикновено те са интелигентни, добре образовани, положителни оратори, които имитират чудесно възприятията на емпатия.

Те може да не ви наранят безусловно физически, само че е доста евентуално да ви причинят също толкоз заплашителен и отблъскващ душевен тормоз.

Как да разпознаете тези хора и по какъв начин да се справите с тях безвредно, можете да разберете ТУК >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР