В живота на жената след 40 се случват множество удивителни

...
В живота на жената след 40 се случват множество удивителни
Коментари Харесай

16 неизбежни факта за живота след 40 години

В живота на дамата след 40 се случват голям брой удивителни промени. Много неща, които преди 10 години са имали голямо значение, през днешния ден се оказват маловажни. В момента всеки стадий от живота е от голямо значение, започваш да цениш това, което по-рано не си забелязала. На някои неща гледаш с огромна доза отмалялост и самоирония. По-долу ще ви разкажем с какви занимателни промени се сблъскват дамите в зрелост.

Жените в зрелост


1. Коси
Не, не косите на главата. Всички знаят, че те стават тънки и безжизнени и в края на краищата падат. Но никой не чака поникващото окосмение под брадичката. Може и да не ги забележиш вкъщи пред огледалото, само че единствено да се появиш на обществено място, всички ще се втрещят! Задължително е да се снабдиш с пинсети.

2. Мозък
Забравяш за какво си влезнала в стаята. Търсиш телефона си на всички места, а го държиш в ръката си. „ Как се споделяше този артист, на езика ми е, “ и всичко в този дух.

3. Хигиената
Нормите на хигиената стартират да се възприемат спорно. Изразяваш крайното си неодобрение от това, че някой пие сок напряко от кутията, само че разрешаваш на домашните си любимци да спят при теб в леглото.

4. Лице
Бретонът и тъмните очила са твоите най-хубави другари.


5. Долното долни дрехи
Никакви врязващи се прашки повече. Ти си разкрила своята идеална марка долни дрехи и се стараеш да му останеш вярна. Животът е прекомерно къс да го пилееш по могазините в търсене на бикини и сутиени.

6. Хранене
Да изядеш цяла торта на едно сядане си можела на младини. А в този момент твоите гастрономични привички могат просто да те убият.


7. Стил
Още постоянно вървиш по спортен екип на улицата. Карл Лагерфелд споделя: „ Спортните панталони – те са симптом за това, че сте изгубили надзор над живота си. “ Освен това с учудване откриваш, че хипстърите носят същото, които и ти като ученичка.

8. Обувки
Високи токчета? В кофата! Удобството към този момент е главният аршин при избора на обувки. Без разстройване казваш на консултантите в магазина, че имаш доста необятни стъпала. За благополучие мокасините през днешния ден са на мода.

9. Махмурлук
Става все по-трудно да пиеш. Можеш да имаш свиреп махмурлук единствено като погледнеш бутилка ликьор.


10. Грим
Излизането на улицата без грим започваш да го възприемаш като нападателен акт и нарушаване на публичното възпитание.


11. Музика
Твоите тогавашни кумири, които постоянно са били знак на митинг, през днешния ден се назовават класика, а от време на време и безнадеждно остарели. Дейвид Бауи умря, а „ Абба “ записват нов албум.

12. Фигура
Признаваш обстоятелството, че идеалното тяло е това, в което си сега. И друго няма да има. Здравето, почивката и деликатното отношение към организма са станали за теб доста по-актуални.

13. Грамотност
Чувствителността ти във връзка с грамотността нараства с пъти. Неправилната запетая може да провокира половинчасов ропот.

14. Родители
Престанала си да виждаш в лицето на мама и баща отвратителни деспоти, които желаят да разрушат живота ти. Всъщност те са едни нелоши хора, които ти желаят най-хубавото.

15. Безпокойство
Отправяйки се на странствуване, ти си изключила ютията, котлона, газта, водата, нахранила си котката. И ясно помниш, че си взела със себе си пари, паспорт, билети, телефон. Но все пак нервничиш, проверявайки чантата: не съм ли не запомнила нещо?

16. От другата страна…
Вече не преживяваш тежко нещата, които не можеш да контролираш. Например това какво мислят другите за теб. На поканата на противен за теб човек, просто отказваш. Повече не си длъжна да отделяш време за токсични хора.

Настъпването на зрелостта не значи начало на критическа възраст. Освен това скорошни научни проучвания потвърждават, че критическата възраст е мит. Нищо, че в никакъв случай няма да станеш президент, кинозвезда или олимпийски първенец. Затова пък си добър доктор, счетоводител, програмист, майка в края на краищата. Сега познаваш себе си по-добре, изпитваш убеденост в себе си и своите сили.

Несъмнено тялото и разсъдъка на дамата губят предходната си мощ и прелест. Но доста дами не биха се съгласили да сменят своите четиридесет с късните двадесет. На 40 ти обичаш по-силно, смееш се по-гръмогласно, уважавеш себе си повече. Реалността те е закалила, станала си дръзка и безстрашна – и това е твоята най-хубава версия.

Так Просто

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР