В живота на жената периодът на бременността със сигурност е

...
В живота на жената периодът на бременността със сигурност е
Коментари Харесай

5 неща, които не трябва да казвате на една бременна

В живота на дамата интервалът на бременността сигурно е един от най-красивите и вълнуващи. Тялото се трансформира, чувствата и страстите се усилват, погледът става по-сладък и по-любящ. Накратко, когато една жена е бременна, светът за нея, макар утринното гадене и дискомфорта, става по-усмихнат и хубав.

Ако ваша близка е при започване на своите щастливи 9 месеца, най-важното е да ѝ покажете схващане и поддръжка. Но внимавайте да не засягате някои деликатни тематики, които с помощта на хормоните, са я създали изключително сензитивна.

Ето 5 неща, които в никакъв случай не би трябвало да казвате на една бременна, даже тя да е сестра ви или най-близката ви другарка.

1. „ Понапълняла си около бременността “

Дори да е по този начин, да се споделя на бременна жена, че е наддала, звучи извънредно жестоко. Особено в случаите, когато знаете, че тя е под непоколебим медицински надзор, поради възможен риск от гестационен диабет.

2. „ Как може да спиш толкоз “

По време на бременността дамите усещат отмалялост и спят повече. Не я карайте да се тормози в допълнение за нещо, което е изцяло физиологично. И ѝ простете с усмивка, в случай че тя не се отзовава толкоз постоянно на вашите предложения за среща, обяснявайки, че е просто изтощена.

3. „ Мъжете не харесват тяло със стрии “

По време на бременността тялото се трансформира, тежестта и обиколката на корема и гърдите – също. Понякога това се случва много бързо и може да докара до появяването на стрии в региона на корема и гърдите. Влюбеният сътрудник едва ли обръща внимание на тези белези, тъй че не наливайте ненужно масло в огъня, тъй като по този начин единствено я притеснявате още повече.

4. „ Първата бременност е постоянно най-тежка “

Ако бременната чака второто си дете, може и да поговорите на тази тематика, тъй като тя към този момент има опит и персонални усещания, може сама да съпоставя и проучва, без това да я тормози. Но в случай че това е първата ѝ бременност, тези думи може да я стресират, даже и да са казани с най-хубави усеща.

5. „ След кърменето бюстът ти няма да е същият “

Всяка майка знае, кърменето натоварва гърдите по доста и разнообразни способи. Но е задоволително малко внимание и самообладание, с цел да върне той предходната си форма, откакто бебето премине на обща храна. Да лиши новороденото от кърмене, единствено с цел да запази бюста си, несъмнено не е добър съвет, по тази причина въобще избягвайте такива диалози.

По материали от 

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР