В Житомир ще бъде съден учител по украински език, който

...
В Житомир ще бъде съден учител по украински език, който
Коментари Харесай

Украинска учителка се изправя пред съда: Твърдяла, че Путин спасява Украйна

В Житомир ще бъде съден преподавател по украински език, който отхвърли въоръжената експанзия на Русия против Украйна и назова зверствата в Буча инсценирани. Това оповестяват от Главната прокуратура.

„ Прокурорите на Житомирската окръжна прокуратура внесоха обвинителен акт против локален гражданин в съда по обстоятелството на обществено отказване на въоръжена експанзия против Украйна, определяне и одобрение на краткотрайна окупация на част от територията на Украйна и обществени апели за поддръжка. решенията и дейностите на държавата-агресор (част 1 на член 111-1 от Наказателния кодекс на Украйна) “, се споделя в известието.

Според прокуратурата следствието е открило, че по време на среща на учителската асоциация учителка по украински език от едно от учебните заведения в Житомир убедила сътрудниците си, че в Украйна няма война, а " военна специфична интервенция " на руснаците. въоръжени сили, оказващи помощ на " братския " украински народ.

„ Обвиняемата твърди, че украинските медии дезинформират популацията за следствията от съветската окупация в градовете и селата, по-специално тя назова изтезанията на цивилни в Буча инсценирани заприказва “, се споделя в отчета.

Жената също по този начин сподели на сътрудниците си, че съветският президент Владимир Путин желае да избави украинския народ от по този начин наречените " бандеровци " благодарение на " специфична военна интервенция " и сякаш да " помогне " на страната ни в битката против " нацистите, “, заяви пресцентърът на СБУ в Житомирска област на страницата си във Facebook.

Следователно, съгласно нея, съпротивата против нашествениците е безсмислена.

Досъдебното следствие е осъществено от Районното полицейско ръководство на Главното ръководство на националната полиция в Житомирска област.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР