В Женева се провежда среща на представители на ООН и

...
В Женева се провежда среща на представители на ООН и
Коментари Харесай

Русия и ООН преговарят за зърнената сделка

В Женева се организира среща на представители на Организация на обединените нации и Русия, отдадена на зърнената договорка . Това заяви в петък на брифинг ръководителят на пресслужбата на женевската централа на международната организация Алесандра Велучи, представена от ТАСС и Ройтерс.

" Срещата стартира, тя се организира в Двореца на нациите ", сподели тя.

Велучи добави, че съветската делегация се управлява от заместник-министъра на външните работи Сергей Вершинин, Организация на обединените нации е показана от генералния секретар на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване Ребека Грийнспан и заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс.

Според ръководителя на пресслужбата, участниците в срещата " ще продължат консултациите за поддръжка на напъните на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за цялостно осъществяване на двете съглашения, подписани на 22 юли в Истанбул ". Велучи означи, че " се надява, че тези полемики ще допринесат за напредъка в улеснението на безпрепятствения експорт на храни и торове от Русия към международните пазари ".
 Организация на обединените нации маха скоро рестриктивните мерки за съветските храни
Организация на обединените нации маха скоро рестриктивните мерки за съветските храни

Договорката върна Русия към зърнената договорка

Алесандра Велучи акцентира, че не са планувани конференции във връзка със срещата .

На 22 юли. Меморандумът сред Руската федерация и Организация на обединените нации планува присъединяване на международната организация в работата по унищожаване на антируските ограничавания, които попречват износа на селскостопанска продукция и торове. Друг документ разписва механизъм за експорт на зърно от черноморските пристанища на Украйна, следени от Киев. Създаден от Руската федерация, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, Съвместният координационен център в Истанбул има за цел да инспектира кораби със зърно, с цел да предотврати контрабандата на оръжия и да изключи провокации. Сделката изтича на 19 ноември .

На 29 октомври действието на съглашението за доставка на зърно, подписано сред Москва, Турция, Украйна и Организация на обединените нации . Кремъл декларира, че към този момент не може да подсигурява безвредното прекосяване на кораби от Украйна през Черно море, като изяснява това с .

Въпреки решението на Русия, за придвижване на 14 кораба в Черно море за понеделник, 31 октомври, в границите на договорка за зърно. Беше обявено, че 12 от тях ще отпътуват от Украйна , а други два ще дойдат в страната. Делегацията на Организация на обединените нации е уведомила съветската делегация за тези дейности в сходство с откритите процедури.

На 2 ноември, което бе несъмнено от Украйна като  " ". Своевременно представителят на Кремъл съобщи, че.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР