В Женева Съветът по правата на човека към ООН прие,

...
В Женева Съветът по правата на човека към ООН прие,
Коментари Харесай

Съветът по правата на човека към ООН прие резолюция за Беларус

В Женева Съветът по правата на индивида към Организация на обединените нации одобри, въпреки и с минимално болшинство, импортирана от Европейския съюз резолюция за наблюдаване на обстановката в Беларус и сведенията за нарушение на човешки права. Русия, която няма право на глас, внесе 17 ремонти, само че те бяха отхвърлени. Светлана Тихановская показа пред Съвета настояванията на опозицията в Беларус.

Каузата на митингите в Беларус беше огласена и в Женева. Светлана Тихановская, един от опозиционните водачи в заточение, взе участие в под напрежение спор на Съвета по правата на индивида към Организация на обединените нации.

Светлана Тихановская, опозиционен водач: Ние желаеме неотложно прекъсване на насилието против мирни жители и освобождение на политическите пандизчии. Искаме докладчикът на Организация на обединените нации за правата на индивида да бъде позволен в Беларус. Искаме и осъществяване на свободни и почтени президентски избори.

Тихановская акцентира, че обстановката след изборите изисква неотложно интернационално внимание. Постоянният представител на Беларус в Организация на обединените нации отхвърли обвиняванията за нарушавания и непознатата интервенция.

Юрий Амбразевич, дипломат на Беларус в Организация на обединените нации: При липса на мандат считаме за недопустимо да се употребява Съвета по правата на индивида за оценка на изборите в дадена страна.

Докладчикът на Организация на обединените нации за Беларус назова ситуацията пагубна и насочи предизвестие.

Анаис Марен, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Беларус: Нека да не позволим над европейския континент да се спусне нова желязна завеса. Ще напомня, че нарушаването на човешки права не е вътрешна работа, а е от интереса на интернационалната общественост.

По време на дебата външният министър на Украйна Дмитро Кулеба прикани Русия да не подхваща стъпки, които биха уязвили суверенитета на Украйна и биха дестабилизирали района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР