В желанието си да покаже подкрепата си към любимия отбор,

...
В желанието си да покаже подкрепата си към любимия отбор,
Коментари Харесай

Как футболното "Хайде, белите" стана повод за съдебен спор

В желанието си да покаже поддръжката си към обичания тим, Джонатан Котлър взема решение да промени регистрационния номер на колата си в чест на " Фулъм ". Опитът на 73-годишния професор по медийно право обаче удря на камък, откакто е упрекнат в расизъм от пътната организация в Калифорния.

Искането на Котлър е регистрационният номер да съдържа буквите COYW. Съкращението идва от Come On You Boys, което в превод от британски значи " Хайде, белите ".

От организацията са отхвърлили молбата на Котлър, като смятат лозунга за неприятелски, афектиран или расово позорен. Впоследствие 73-годишният професор се опитва да убеди, че в желанията му няма опит за дискриминация, само че без триумф.

" Това е просто цвят на фланелката. Изпратих им тонове материали като вести от пресата, разкази от английски медии, писма от ръководителя, който употребява " Хайде, белите ", споделя Котлър пред Би Би Си.

" Посочих, че доста клубове във Англия са известни с цветовете си - сините или виолетовите. Никой не мисли алените от Ливърпул за комунисти ", добавя Котлър.

Според него опитът за дискриминация на расова основа е последното нещо, което си е мислел при концепцията да сложи буквите като част от регистрационния номер на колата. В недоволството си Котлър заведе дело против пътната организация в Калифорния за неуважение на свободата на словото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР