В изявлението се потвърждава, че Европейската прокуратура е започнала разследване

...
В изявлението се потвърждава, че Европейската прокуратура е започнала разследване
Коментари Харесай

Европейската прокуратура отговори на Портних


В изказването се удостоверява, че Европейската прокуратура е почнала следствие на строителен план във Варна през 2021 година въз основа на първичен отчет на Европейската работа за битка с измамите (OLAF).

Винаги, когато можем да кажем нещо за някое от нашите следствия, ще го създадем самодейно, се показва в изказването.

В рамките на Европейската прокуратура Постоянните камари са основен детайл за гарантиране на независимостта на всички следствия. Те следят дейностите, подхванати по време на следствието, и вземат решение за всички значими стъпки, в това число дали да се води досъдебно произвеждане, да се приключи следствието или да се приложи опростена процедура.

По-конкретно, това значи, че трима европейски прокурори от друга страна членка правят оценка и утвърждават всяко предложение от европейски делегиран прокурор за взимане на решение по даден случай, се показва в умозаключение в изказването.

По-рано кметът на Варна Иван Портних разгласи, че са в ход " политическа операция и интензивно мероприятие ", ориентирани против него преди локалните избори. Портних даже предвижда, че ще бъде задържан преди вота през октомври.

Варненският кмет засяга следствието на Европейската прокуратура за построяването на рибарското пристанище " Карантината " в квартал " Аспарухово " и най-много изборът Йоан Каратерзиян да е специалист по случая.

Аргументите на Иван Портних са, че Йоан Каратерзиян е деятел на " Зеленото придвижване " и " даже е спряган като претендент за кмет на Варна от Демократична България, " Зелено придвижване ".

Кметът на Варна заяви, че към този момент има подадено несъгласие до Европейската прокуратура за отказ на Йоан Каратерзиян като експерт, защото е заинтригувана страна по случая.

Портних разгласи още, че има подозрения и за интервенция в следствието от страна на Теодора Георгиева - европейски прокурор в Европейската прокуратура.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР