В изявление в Доха държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен

...
В изявление в Доха държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен
Коментари Харесай

Подстрекателски коментари на израелски министри ядосаха Блинкън

В изказване в Доха държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разкритикува " безотговорните " и " провокаторски " изказвания на израелски министри и депутати, които приканиха за преселване на палестинци оттатък Газа, заяви Си Ен Ен.

Блинкен съобщи, че на палестинските цивилни жители би трябвало да бъде разрешено да се завърнат по домовете си незабавно щом изискванията го разрешат.

" Те не могат и не би трябвало да бъдат притискани да изоставен Газа ", сподели той на конференция дружно с катарския министър-председател и министър на външните работи Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани.

Коментарите му идват, откакто министърът на финансите на Израел Безалел Смотрич и министърът на националната сигурност Итамар Бен Гвир провокираха скандал, когато двамата министри направиха мнения, в които се застъпваха за преселване на палестинците отвън Ивицата,за да разрешат на израелците " да създадат по този начин, че пустинята да разцъфне ".
" Това, което би трябвало да се направи в линията Газа, е да се насърчи емиграцията ", съобщи Смотрич и добави: " Повечето израелци биха споделили " Защо не? Това е хубаво място. Нека да създадем по този начин, че пустинята да разцъфне, това не е за ничия сметка ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР