В изявление пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков

...
В изявление пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков
Коментари Харесай

АБВ организира дискусия България на другия ден след Борисов

В изказване пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков разяснява наклонност на отлив на публичната сила на митингите и възходящ опит за трупане на политически дивиденти от страна на разнообразни обединения и персони.
„ Според нас аргументите са няколко, само че си коства да се спрем на две.. Това е първият митинг след 1991 година, в който протестиращите не желаят нищо – нито опазване на работни места, опазване на предприятието, не желаят увеличение на приходите.
Това е митинг, който е подбуден от корупцията и неналичието на морал в ръководството. Всеки ден протестиращите би трябвало да мислим за чекмеджетата на властта. Чекмеджетата на министър-председателя, които обиколиха цяла Европа. Чекмеджета, за които ние настояваме за оставката на основния прокурор, тъй като той трябваше да направи неотложен обиск в резиденцията на министър-председателя. Това обиколи цяла Европа, само че митингът стартира да го не помни “.
Петков акцентира, че
„ Протестът не демонстрира утрото на българина. Ние всяка вечер сме там и приказваме с десетки хора. Особено младежите желаят да чуят за бъдещето си в България. Отсъствието на тази тематика стартира да демотивира част от протестиращите. Протестът се професионализира.
В първите дни имаше доста млади фамилии с децата си, доста хора на чисто другарски принцип, събрани, с цел да желаят оставката на държавното управление и основния прокурор. Днес какво имаме? Христо Иванов е яхнал „ Орлов мост “, а Мая Манолова беше изгонена оттова и се курдиса на „ Дондуков “ . Обявяваме социална поръчка на кое кръстовище да се курдисаме и ние “.
Именно това е повода Политическа партия АБВ да инициира полемика с очебийно експертно присъединяване, на тематика „ България на другия ден след Борисов “.
„ Обявили сме 4 целта, те са дискусионни, само че желаеме да стартираме с тях, тъй като имаме висока степен на подготвеност: селско стопанство, тъй като Борисов лиши България от хранителен суверенитет, унищожи нашето отглеждане на животни. Никой не приказва съществено и свястно за бъдещето на десетки хиляди хора, които работят в добивните мини и топлоцентралите.
Ние желаеме огромна динамичност в развиването на нуклеарната енергетика . България загуби мястото си на основен фактор в европейската енергийна система. Транспорт - сухоземен, воден, въздушен. В годините България загуби основни позиции. Една част от тях отидоха в Истанбул. Ние сме на път да загубим всичко, обвързвано с водния превоз. И страната България няма да има никакво присъединяване в ръководството на корабоплаването. “, добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР