В изявление от петък OpenAI каза, че този ход следва

...
В изявление от петък OpenAI каза, че този ход следва
Коментари Харесай

Бордът на създателя на ChatGPT OpenAI измести съоснователя Сам Алтман като главен изпълнителен директор

В изказване от петък OpenAI сподели, че този ход следва „ развой на консултативен обзор от борда “, който заключава, че господин Алтман „ не е бил поредно прям в връзката си с борда ".

В изказването се споделя, че държанието на господин Алтман попречва способността на борда да упражнява своите отговорности.

Г-н Алтман оказа помощ за стартирането на OpenAI като изследователска организация с нестопанска цел лаборатория през 2015 година

Но през миналата година той беше хвърлен в светлините на прожекторите като лицето на OpenAI, откакто ChatGPT избухна в публичното схващане.

Точно в четвъртък той взе присъединяване на среща на върха на основните изпълнителни шефове на конференцията за азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие в Сан Франциско, където е основан OpenAI.

Г-н Алтман предвижда, че ИИ ще се окаже „ най-големият скок напред от всяка от огромните софтуерни революции имахме до момента ".

Но той също по този начин призна екзистенциалната опасност, подбудена от квантовите скокове, осъществявани от компютрите, и нуждата от парапети за отбрана на човечеството.

" Аз в действителност мисля, че светът ще се издигне на висотата и всеки желае да постъпи вярно “, сподели господин Алтман.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР