В изявление от борда на германския боен кораб Олденбург в

...
В изявление от борда на германския боен кораб Олденбург в
Коментари Харесай

Борис Писториус алармира за риск от разрастване на конфликта в Бл...

В изказване от борда на немския военен транспортен съд " Олденбург " в пристанището на Бейрут Писториус уточни, че ситуацията в по-широкия близкоизточен район към този момент е напрегната, само че може да се промени съществено.

 

Той сподели на екипажа на кораба да остане в подготвеност да окаже помощ при евакуирането на немските жители от региона и увери, че сега няма мотив за безпокойствие за сигурността на 140-те немски военни, ситуирани в Ливан като част от мироопазващата задача на Организация на обединените нации в страната. По думите му щабът на задачата в Южен Ливан, където са ситуирани 40 немски военнослужещи, е бил изумен в неделя от заблудена ракета.

 

Министърът, представен от Ройтерс, предизвести също така да не се редуцира или изтегля дългогодишната мироопазваща задача в Ливан в миг на сериозна ескалация на спора сред прилежащ Израел и " Хамас ", като разяснява, че редуцирането или изтеглянето на силите на задачата би било неправилен сигнал в този миг.

 

Военноморските сили на Организация на обединените нации са в Ливан от 1978 година, с цел да поддържат мира по границата с Израел, и бяха разширени с резолюцията на Организация на обединените нации, благодарение на която беше спряна войната сред Израел и " Хизбула " в Южен Ливан през 2006 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР