В изявление на американското министерство на финансите се казва, че

...
В изявление на американското министерство на финансите се казва, че
Коментари Харесай

САЩ наложиха жестоки санкции срещу Хамас и Иран

В изказване на американското министерство на финансите се споделя, че ограниченията са против спомагателни активи в капиталов портфейл на " Хамас " и против хора, улесняващи заобикалянето на наказания от страна на свързани с групировката компании.

Министерството заяви, че обект на рестрикциите е и основано в линията Газа дружество, което съгласно министерството на финансите е служило като канал за противозаконни ирански средства за " Хамас " и палестинската формация " Ислямски джихад ". Техеран поддържа " Хамас " и други въоръжени групировки в Близкия изток.

 

Съединените щати прецизираха, че капиталовият портфейл на " Хамас ", оценен на стотици милиони долари, включва компании, настоящи на територията на Турция, Судан, Алжир, Обединените арабски емирства и други.

 

" Днешните дейности акцентират уговорката на Съединени американски щати да разбием мрежите за финансиране на " Хамас ", като използваме пълномощията си за налагане на наказания за битка с тероризма и действаме дружно с нашите световни сътрудници, с цел да лишим " Хамас " от опцията да се възползва от интернационалната финансова система ", уточни в изказването заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо. " Няма да се поколебаем да предприемем дейности, с цел да ограничим още повече способността на " Хамас " да прави ужасяващи терористични офанзиви, като безмилостно се насочим към финансовите им действия и потоци на финансиране ", добави той.

 

Адейемо означи, че криптовалутите не съставляват огромна част от финансирането на терористичните групировки, както и на други лица, които желаят да трансферират парични средства по противозаконен метод. " Днес бих споделил, че потреблението на криптовалути не е измежду преобладаващите способи, посредством които тези групировки се финансират ", посочи той.

 

В листата със глобени попада и командирът на бригадата на спецчастите " Саберин " от сухопътните сили на Корпуса на гвардейците на Иранската гражданска война. Американското ведомство съобщи, че бригадата " Саберин " е била ситуирана в Сирия и е обучавала бойци от " Хамас ", както и членове на ливанската формация " Хизбула ".

 

С подхванатите през днешния ден дейности Вашингтон замразява всички американски активи на лицата, против които е ориентирана акцията, и като цяло се не разрешава на американските жители и компании да имат отношение с тях. Тези, които вземат участие в избрани преводи с тях, също рискуват да бъдат наранени от наказания, отбелязва Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР