В изявление до медиите, цитирано от БНР, бившият областен управител

...
В изявление до медиите, цитирано от БНР, бившият областен управител
Коментари Харесай

Двама свидетели в разследването на режима в Перник се разминаха във версиите си

В изказване до медиите, представено от БНР, някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова опровергава изказванията на някогашния шеф на ВиК Перник Иван Витанов, че е осуетила навременното въвеждане на воден режим в Перник поради изборите.

Показанията на Витанов бяха обнародвани от прокуратурата " заради огромния общесктвен интерес ". Както Витанов, по този начин и Соколова е очевидец в следствието, в което досегашният министър на околната среда Нено Димов е упрекнат в занемареност поради прехвърлянето на питейни води от язовир " Студена " към индустрията, поради което жителите на града са на воден режим.

По време на разпита в прокуратурата Витанов свидетелства, че е изискал с писмо въвеждане на режим през октомври, когато в язовира е имало към 8 млн. куб. м вода, само че на среща със Соколова и още няколко души, бил запитан " дали си показва какво ще последва от вероятно въвеждане на воден режим преди изборите ".

Соколова назовава тези изказвания " изкривяване на истината " и " внушения ". Тя също е била разпитана от проверяващите, само че нейните показания не са оповестени. Тя загуби поста си точно поради водната рецесия в града.

Като напомня, че нуждата от въвеждане на воден режим се дефинира от ВиК оператора, а въвеждането му в една община не става с подписа на регионалния шеф, тя излага своята версия за срещата с Иван Витанов във връзка писмото му от октомври, в което приказва за догадка за въвеждането на воден режим на по-късен стадий, поради намаляването на размера на язовир " Студена ", продължаващата липса на превалявания и честите повреди на ВиК мрежата.

На срещата тя настояла той да осведоми на конференция перничани за задаващия се проблем, само че Витанов обяснил, че не може, тъй като няма пиар и няма опит в тази активност. Затова конференция е била проведена, само че от нейния екип на 11.10.2019 година

" Съдействах и започнах доста дейности - срещи с министри, със зам.-министри, с специалисти, с които обикаляхме региона и търсехме способи да преодолеем или най-малко да минимализираме рецесията. Експертите, които в този момент прибавят воден размер в язовир " Студена ", бяха открити и показани от мен в Министерство на регионалното развитие. Документи за това предоставих на съответните органи ", написа Соколова, представена от БНР.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (122)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР