В изявление до медиите от бургаския завод за дървени плоскости

...
В изявление до медиите от бургаския завод за дървени плоскости
Коментари Харесай

От бургаски завод уверяват, че изпълняват екоизискванията

В изказване до медиите от бургаския цех за дървени плоскости твърдят, че активността му покрива екологичните условия, оповестиха от " Кроношпан ".

В изказване до медиите от завода твърдят, че инспекциите през последните три месеца удостоверяват, че в своята активност заводът съблюдава всички правила в комплексното си позволение.

 Заплашват бургаски цех със затваряне, в случай че не извърши еконормите
Заплашват бургаски цех със затваряне, в случай че не извърши еконормите

Ще преразгледат и комплексното позволение на предприятието

От 1 ноември до 15 декември 2017 год. в непосредствена непосредственост до предприятието беше позиционирана мобилната станция на Община Бургас за мониторинг на атмосферния въздух. През тези 45 дни нито един път не е било установено превишаване на нормите за ФПЧ10 /фини прахови частици/, изясняват от предприятието.

В същия интервал междинната стойност на премерване, за целият интервал, не надвишава 13 µg/m3 при норма от 50 µg/m3, подчертават в изказването си до медиите от завода.

 В цех
В цех " Кроношпан " изпълнили първата част от ограниченията на Министерство на околната среда и водите

Двукратно правили профилактика на пречиствателните уреди

Почти в това време - от 20 ноември до 23 ноември 2017 година е извършено и премерване от страна на мобилната лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда (Изпълнителна организация по околна среда). И това проучване удостовери, че няма превишаване на нормите за възможни излъчвания (въглероден оксид, азотни окиси, серни окиси, формалдехид и др.), осведомят от бургаското дружество.

Те подчертават, че е имало няколко контролни замервания на излъчвания от неподвижни източници . Това е станало в интервала от 16 октомври до 23 октомври 2017 г . , според одобрен от Министъра на околната среда и водите график. Резултатът от инспекциите демонстрира, че няма превишаване на съответните правила на възможни излъчвания при измерените концентрации на прахуляк.

Успоредно на тези инспекции бяха осъществявани и лични периодически измервания от страна на предприятието , осведомят от там.

Годишната планова инспекция в Бургаския цех е била от 6 до 10 ноември 2017 година Резултатите от нея са разказани в " Доклад за осъществена инспекция по осъществяване на изискванията в сложно позволение № 475 - H2/2016 година, издадено на Кроношпан България ЕООД ". След тази четиридневна инспекция от завода подчертават, че: " излъчванията от проведените източници на площадката за цялата 2017 , демонстрират съблюдаване на нормите за възможни излъчвания, позволени в комплексното позволение ".

При взимане на пробите е участвал и представител на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас, според нормативната уредба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР