В източната половина на страната са обявени предупреждения от първа

...
В източната половина на страната са обявени предупреждения от първа
Коментари Харесай

Силен вятър, застудяване и валежи днес

В източната половина на страната са оповестени предизвестия от първа степен за пориви напразно до 80-90 км/ч. Вятърът ще е североизточен и с него ще нахлува леден въздух.

През деня чакаме температури сред 6 и 11 градуса, само че вечерта сензитивно ще застудее. Около обяд ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет цялата страна. С продължаващото захлаждане, дъждът ще премине в сняг- първо в североизточните региони, след това и в останалата част на страната. През нощта ще продължи да вали и до сутринта ще се натрупа снежна завивка с дебелина 5-10 см.

В планините чакаме по-значителна снежна покривка- към 10-15 см, а по проходите и повече. Ще е прохладно и ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2 градуса, на 2000 метра – към минус 4 градуса.

Утре още преди обяд снеговалежите ще стартират да стопират. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне, само че в източната ще остане мощен от североизток. Очаква ни много студено време в съботния ден, даже оптималните температури ще са под нулата. В неделя утринните температури ще паднат до минус 10-минус 12 градуса, дневните ще са към нулата. През деня вятърът в източните региони ще отслабне. В началото на идната седмица ще доминира слънчево време и температурите ще се покачат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР