В източната медицина джинджифилът се приема за тонизиращо, антипиретично и

...
В източната медицина джинджифилът се приема за тонизиращо, антипиретично и
Коментари Харесай

8 научни факта за джинджифила

В източната медицина джинджифилът се приема за тонизиращо, антипиретично и прочистващо средство. То в действителност е корен на тревисто многогодишно растение, което наподобява на тръстика. Принадлежи към семейство джинджифилови. Към принадлежат и други подправки - куркума, кардамон и калгал.
Защо джинджифилът е потребен?
С калорично наличие от 80 ккал на 100 гр, този корен изобилства от потребни за индивида субстанции и микроелементи. Ето кои са осемте научно потвърдени изгоди от него.
1. Помага при простуда
Джинджифилът затопля и провокира изпотяване. Една чаша чай от тази фалшификация е малко евентуално да бъде пълностоен лек за настинки, само че ще помогне за стопляне и облекчение на признаците на болестта.
2. Полезен е за храносмилането
В обичайна медицина джинджифилът постоянно се употребява като лек за стомашно-чревни разстройства. Доказано е, че той оказва помощ при отичане на корема. Активните субстанции в корена форсират разграждането на газовете и тяхното елиминиране. Също по този начин джинджифилът подтиква производството на панкреатични ензими, които водят до възстановяване на храносмилането и ускорение на метаболизма. И не на последно място той е ефикасен лек против гадене, в това число и това, което се появява по време на бременност.
3. Ефективен е при диабет
Според няколко изследвания джинджифилът може да намали равнищата на кръвната захар. Освен това противовъзпалителните му свойства оказват помощ за облекчение на вторичните признаци на болестта - оток и инфектиране.
4. Помага за нормализиране на тежестта
Подправката понижава кръвната захар и подтиква производството на ензими, виновни за разграждането на мазнините. Доказано е, че удължава възприятието за задоволеност.
5. Намалява болката по време на менструация
В продължение на епохи джинджифилът се употребява като дейно средство за битка с дисменореята - синдром на болежка, съпътстващ менструацията. Според изследване от 2009 година прибавянето на 250 mg джинджифил (малка хапка с размер на хапче) два до три пъти на ден може да облекчи болката по време на цикъл толкоз дейно, колкото известният болкоуспокояващ ибупрофен.
6. Помага при артрит и инфектиране на ставите
Джинджифилът съдържа гингерол - фенолно съединяване, което му придава типичния изострен усет. Това вещество има мощни противовъзпалителни свойства. В обичайна медицина джинджифилът се употребява за лекуване на ставни болести - артрит и артроза. Доказано е,  че коренът е ефикасен за облекчение на болката при възпалени стави, както и за увеличение на тяхната пъргавина.
7. Убива бактериите
 Отвара с джинджифил топи скоростно мазнините! Отвара с джинджифил топи скоростно мазнините!
Едва ли има жена, която най-малко един път в живота си да не е водила гневна борба с наднорменото тегло. Да, всяка го е правила, само че не всяка...
Активното вещество в джинджифила е дейно антибактериално средство. Доказано е, че то защищава устната празнина от няколко типа бактерии, които предизвикват пародонтални болести и други болести на венците. Веществото е дейно и против гъбични болести като кандидоза.
8. Предпазва сърцето
Джинджифилът има позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система - разрежда кръвта, намалява кръвното налягане и защищава сърцето от коронарна артериална болест. Освен това, съгласно учените, колкото повече джинджифил употребява човек, толкоз по-изразен е този резултат. Хората със здрав стомашно-чревен тракт могат да ядат джинджифил всеки ден, само че не повече от 3-4 гр. На бременните дами не се предлагат да употребяват повече от 1 гр. Въпреки това, тези, които страдат от стомашни или бъбречни проблеми, би трябвало да се съветват с доктор. 
Противопоказания:
Няма доказателства за изгодите от, прилаган като компрес - резултатите се следят единствено когато се приема през устата. 
 Чай от джинджифил: Дар от природата Чай от джинджифил: Дар от природата
Чудото на природата, наречено джинджифил, се употребява от хилядолетия за подправяне на храна и лекуване на неразположения. Джинджифилът...
Джинджифилът е потребен за храносмилателната система, само че в някои случаи може да се окаже нездравословен за нея. Както всяка пикантна храна, по този начин и той нервира стомаха и може да аргументи киселини, диария и даже разстройство.
Консумацията на джинджифил на гладно или в огромни дози, може да предизвика стомашни проблеми даже при здрави хора.
Подправката под всякаква форма е строго противопоказана за хора с гастрит, дивертикулит, колит и ентероколит, язва на стомаха, болести на черния дроб и панкреаса.
В огромни количества джинджифилът води до внезапни скокове в налягането, а също по този начин понижава съсирването на кръвта и усилва риска от тежко кървене. Той е потребен за сърдечното здраве, единствено когато не е разполагаем сериозен здравословен проблем.
Джинджифилът съдържа малко количество оксалати - соли на оксалова киселина. Те са нездравословни за хора с болести на червата и бъбреците, изключително за тези с уролитиаза с нараснал риск от формиране на оксалатни камъни.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР