В източната част на Сирия се е стигнало до сбиване

...
В източната част на Сирия се е стигнало до сбиване
Коментари Харесай

SOHR съобщи за бой между американски и руски войници в Сирия

В източната част на Сирия се е стигнало до сборичкване сред американски и съветски бойци, предадоха международните организации, базирайки се на информация на Сирийската обсерватория за човешките права.

Инцидентът, който се е разминал без съществено потърпевши военнослужещи, е станал в източната провинция Ал Хасеке, в градчето Тел Тамер. Боят е станал на 25 декември, само че за благополучие не са били употребявани огнестрелни оръжия.

По данни на неправителствената организация американски сили са пристигнали в обитаемото място, с цел да получат информация от локални поданици. Сирийците обаче са ги обвинили в изменничество, откакто американският президент Доналд Тръмп подреди евакуиране и дислоциране на част от войските, с което Вашингтон обърна тил на досегашните си кюрдски съдружници.



След изтеглянето на американците, в Тел Тамер са пристигнали съветски бойци. Между военните на двете огромни сили е избухнал спор, който е прераснал в пердах.

Няма информация за потърпевши. Оръжие не е било употребявано. Вчера съветското военно министерство популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин съветската военна полиция открива надзор над изоставена от американците база край град Ракка. Базата в село Тал Самин е със стратегическо значение.

Междувременно от Москва опровергаха това.

Информацията за борбата сред съветските и американските войски в Сирия не е вярна. Това обявиха през днешния ден от Министерството на защитата на Русия, разяснявайки известия от международните медии.

„ Сирийската комисия за правата на индивида, основана в Обединеното кралство (SOHR), която оповестява за "ръкопашни конфликти сред съветски и американски войски в северозападна Сирия, изнася подправена информация ", настояват още от Министерство на защитата.

Те също акцентират, че военнослужещите от Руския център за примире и елементи на съветската военна полиция не престават да извършват дилемите си както нормално.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР