В източната част на Китай в провинция Шандун учените е

...
В източната част на Китай в провинция Шандун учените е
Коментари Харесай

В Китай откриха древна гробница от династията Юан

В източната част на Китай в провинция Шандун учените е открита антична гробница, датираща от интервала на ръководство на династията Юан (1271-1368 г.), оповестяват от Института по археология в гр. Цзинан.
Откритието е направено в градския регион Чанцин. Изградената от тухли гробница е издигната в интервала на владичеството на монголите в Китай. Създадената от тях династия Юан е просъществувала по-малко от 100 година
По данни на Института по археология, формата на подземната част на оборудването припомня монголска юрта. Куполът на гробницата е затрупан с барелефи, направени във тип на лотос.
Стените са изрисувани с изящни стенописи, изобразяващи облаци, което носи шанс и благоденствие съгласно китайските вярвания. На едната от стените на гробницата е изписана датата на построяването й.
Според учените, гробницата е изключително скъпа, защото до момента са открити напълно малко от интервала на династията Юан с надписи.
Съоръжението ще бъде сложено под отбраната на страната и непокътнато в първичния си тип на мястото, на което е било намерено.
Експертите считат, че няма нужда от преместването на гробницата, защото в региона не се правят строителни действия, които биха могли да застрашат историческия монумент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР