В Източна Гута започна медицинска евакуация, съобщи Би Би Си,

...
В Източна Гута започна медицинска евакуация, съобщи Би Би Си,
Коментари Харесай

Медицинска евакуация в Източна Гута

В Източна Гута стартира здравна евакуация, заяви Би Би Си, базирайки се на информация на Червения кръст. Районът покрай Дамаск е следен от бунтовниците.

Пациентите, които са в сериозно положение, към този момент са дислоцирани в столицата Дамаск, с цел да получат допустимо най-хубавите медицински грижи. Сред хората в тежко положение има и деца.

По информация на Организация на обединените нации в Източна Гута, която е обсадена от държавните сили, живеят 400 000 души. Сред тях има 130 деца, които се нуждаят от незабавна здравна помощ, с цел да оцелеят.

Червеният кръст разгласява фотоси на коли за спешна помощ, пристигнали в района, с цел да отведат нуждаещите се. Все още няма информация на какъв брой хора е оказана помощ. Сирия е в революция от 2011 година насам.

От началото на спора милиони сирийци бяха убити или ранени при сраженията, а филантропичната рецесия доближи заплашителни размери. Макар „ Ислямска страна “ да бе разгромена, то в Сирия към момента има други въоръжени групировки, които водят сражения против сирийската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР