В Източна Германия е съществувало американско секретно подразделение със специално

...
В Източна Германия е съществувало американско секретно подразделение със специално
Коментари Харесай

NI разказа как "американските спартанци" са имали намерение да ликвидират съветските обекти в ГДР

В Източна Германия е съществувало американско секретно поделение със особено предопределение, което при положение на спор по време на Студената война е трябвало да води партизански акции против Съюз на съветските социалистически републики и неговите съдружници.

Според The ​​National Interest, в границите на огромна група от руски войски, дребен отряд от американски специфични сили е трябвало да взриви руските хранилища за доставяне и да насочи активността на локалните групи за опозиция. И удивително е, че съвсем никой не е знаел за съществуването на тази единица.

По време на Студената война в Германия е съществувало скрито американско звено със особено предопределение, което при нужда е трябвало да води партизански акции против Съюз на съветските социалистически републики и неговите съдружници, написа "Поглед инфо ".

Според The National Interest, в дълбините на Източна Германия, тъкмо в средата на голяма руска група войски и огромно поделение за тайната полиция, дребен отряд от американските специфични сили е трябвало да взриви руските хранилища за доставяне и да насочи активността на локалните групи за опозиция.

Както отбелязва изданието, по време на Студената война това звено нееднократно е променяло името си. Но както написа ветеранът от това звено, Джеймс Стейскал на страниците на своята книга „ Спецназ в Берлин. Елитните секрети интервенции на американската войска през 1956-1990 година ", те постоянно са знаели с какво се захващат.

„ Разбираха, че имат дребен късмет, разбираха опасността от войските на Варшавския контракт, ситуирани единствено на няколко километра. Въпреки това никой не трепна, всички бяха решени да сдържат руската военна машина”, написа Стейскал.

Специалните сили на сухопътните войски на Съединени американски щати се появиха на бял свят през 1952 година, а през 1956 година в Берлин беше изпратено поделение на специфичните сили.

Това звено трябваше да провежда диверсии на жизненоважни уреди като сортировъчни станции, мостове, военни системи за надзор, информационни възли, депа за гориво, електроцентрали и вътрешни водни пътища.

Това беше извънредно сложна задача за поделение от малко над 100 души, само че, парадоксално, задачата на специфичните сили беше малко по-лесна заради естеството на Берлинската стена: тя е издигната за да не позволява хората от Източна Германия, само че не и в Източна Германия.

Най-често берлинските специфични сили са били на фронтовата линия, в най-известната гореща точка на Студената война и съвсем никой не е знаел за съществуването им.

През август 1990 година Берлинският отдел за специфични цели е разхлабен. Документите, открити след обединяването на Германия, демонстрират, че разузнаването на Германска демократична република не е знаело нищо за тази единица до 1975 година

„ Хората от отряда се движеха из града в цивилни облекла с куфарчета, спортни чанти и по-късно с раници, в които бяха прибрани инструментите, нужни за осъществяване на задачата за деня.

Те вървяха до елементарните берлинчани, знаейки, че на тези улици може да им бъде заповядано да се бият. В същото време им беше мъчно да скрият гордата си усмивка, тъй като те бяха привилегированите бойци на специфичните елементи, като им се даде опция да служат на тази далечна бойна линия и да извършват доста значима задача.

На своите събирания тези бойци постоянно си спомняха славните спартанци, спомняйки си ориста на техния дял в борбата при Термопилите “, спомня си Стейскал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР