В Източна България ще преобладава ясно време и ще бъде

...
В Източна България ще преобладава ясно време и ще бъде
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква днес

В Източна България ще доминира ясно време и ще бъде без превалявания. Ще духа сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 13°, в София към 8°, а оптималните сред 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София към 20°.

До обяд преваляванията в западните региони ще спрат, а облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време. Над Централна и Източна България облачността ще се усили и ще е забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна.

Ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени от гръмотевици. Ще духа сдържан, в Източна България мощен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабва и в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад.

По Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, на доста места съпроводени от гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който след обяд ще отслабва и по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В масивите от Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, над 2300 метра от сняг, само че до обяд ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. Над масивите от източната половина от страната преди обяд ще доминира слънчево време, към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, основно в Родопите, съпроводени от гръмотевици.

Ще духа мощен, по най-високите елементи плевел югозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра към 6°
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР