В Източна България се очаква и силен вятър. Поради усложнената

...
В Източна България се очаква и силен вятър. Поради усложнената
Коментари Харесай

Жълт код за ниски температури, пътната обстановка е нормална

В Източна България се чака и мощен вятър. Поради усложнената метеорологична конюнктура на територията на област Силистра е прекратен пропускателния режим през граничния пункт. Временно е прекратена активността на фериботните платформи, обслужваща граничните пунктове Свищов - Зимнич и Никопол - Турну Мъгуреле. Гранична полиция предлага на жителите да употребяват различни направления.


Към момента пътната конюнктура в страната е естествена, съобщи пред камерата на Българска национална телевизия инж. Михаил Рашков от АПИ.

По думите му, в цялата страна работят близо 900 снегорина. Към София най-тежък трафикът е до Владая, само че по останалите пътни артерии придвижването е обикновено. Затворен е само проходът Троян-Кърнаре. Най-сложно е ситуацията в Силистра ситуацията поради снегонавявания.

Мнозина от водачите са неподготвени за зимната конюнктура, главен проблем се оказва тежкотоварният трафик, добави инж. Рашков.

Съветите на специалистите са водачите да карат деликатно съгласно пътните условия, да са със зимни гуми и изправни чистачки, да пътуват със заредени телефони.
 Заледени улици и тротоари и непочистени подлези чакат варненци тази заран Заледени улици и тротоари и непочистени подлези чакат варненци тази заран
Заледени улици и тротоари и непочистени подлези чакат варненци тази заран. Вчера градът се задръсти, защото на доста сериозни места обработката н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР