В изследването са участвали 136 души. Броят им е малък

...
В изследването са участвали 136 души. Броят им е малък
Коментари Харесай

Лекият ковид също причинява проблеми с вниманието и паметта

В проучването са взели участие 136 души. Броят им е дребен и проучването не е рандомизирано

Хората с лекият коронавирус, които нямат другите чести признаци на дълготрайно боледуване, също демонстрират утежняване на вниманието и паметта шест до девет месеца откакто са се заразили, оповестяват Ройтерс и базирайки се на английски учени.

Сред когнитивните проблеми са равнищата на централизация, забравяне, отмалялост. Те са присъщи за продължителния коронавирус. Засега не е изяснено до каква степен необятно засягат инфектираните.

Участниците в проучването са дали позитивен резултат на тест за новия ковид, само че не са имали други нормални признаци на нескончаем Ковид-19. Те са правили извършения за тестване на паметта и когнитивните качества.

Изследователите от Оксфордския университет са открили, че участниците доста по-лошо си спомняли персонални прекарвания, наричани епизодична памет, до шест месеца откакто са се заразили. Те също посочили по-голямо понижаване на способността да внимават дълготрайно спрямо хора, които не са се заразявали. Това траело до 9 месеца.

"Изненадващото е, че въпреки и участниците към този момент да не усещаха други признаци, когато ги тествахме, те посочваха влошено внимание и памет - сподели доктор Сидзиа Чжао от катедрата по пробна логика на психиката в Оксфордския университет. - Резултатите ни разкриват, че хората месеци могат да имат хронични когнитивни усложнения. "

С времето участниците са посочили възобновяване на епизодичната памет и вниманието значително, надлежно след шест и девет месеца. Те също са се показали добре в проби за други когнитивни качества, в това число за работна памет и обмисляне.

В проучването са взели участие 136 души. Броят им е дребен и проучването не е рандомизирано, акцентира Стивън Бърджес от Кембриджския университет. Въпреки това разликите с незаразяваните съгласно него са "удивителни ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР