В израелския град Реховот стартира първата в света индустриална линия

...
В израелския град Реховот стартира първата в света индустриална линия
Коментари Харесай

Открит е първият в света завод за изкуствено месо

В израелския град Реховот започва първата в света индустриална линия за произвеждане на природосъобразно изкуствено месо на основата на живи кафези без потребление на ГМО. Изкуствено основаното пиле, свинско и агнешко месо ще се създава на цени, близки до цената на месото, получено от обичайните ферми, а до 2023 година компанията възнамерява да реализира ценови паритет. Производителността на фабриката Future Meat Technologies е до 500 кг месо дневно.

При настоящето равнище на софтуерно развиване при производството на изкуствено месо се употребяват два метода. Първият способ употребява растителни артикули за приемане на месо, а технологията, употребена в Future Meat, се основава на развъждането на месо от живи кафези. Технологията на израелската компания не включва потреблението на генетично модифицирани артикули.

За да отглежда изкуствено месо, Future Meat употребява специфични биологични реактори, в които обичайните артикули, употребявани в обичайното отглеждане на животни, се употребяват като хранителна среда.

Патентованата технология Future Meat разрешава да се сътвори изкуствено месо без ГМО и дейно да премахвате отпадъците от хранителната среда. В резултат на това производството на месо изисква 50% по-малко хранителни субстанции, което понижава индустриалните разноски на компанията и усилва продуктивността на комплекса 10 пъти в съпоставяне със съществуващите индустриални стандарти за изкуствено месо.

Месото, създадено във фабриката Future Meat, има вкусови и хранителни характерности, сходни на месото, отглеждано в обичайни ферми. Това не изисква кръвопролитие на пилета, крави, агнета или прасета. В същото време се понижава тежестта върху природата, защото актуалното обичайно отглеждане на животни към този момент заема обширни площи земеделска земя и употребява до 30% прясна вода.

Производството на изкуствено месо по технологията Future Meat понижава излъчванията на парникови газове с 80%, понижава потреблението на земеделските площи с 99%, понижава потреблението на прясна вода с 96% и в това време изцяло резервира хранителната стойност на продукта и усетът му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР