В Израел признаха за още пропуски, допуснати от силите за

...
В Израел признаха за още пропуски, допуснати от силите за
Коментари Харесай

В Израел признаха за още пропуски при атаката на Хамас от 7 октомври

" В Израел признаха за още пропуски, позволени от силите за сигурност по време на офанзивата на Хамас от 7 октомври ", написа медията от Еврейската страна мигнюз.

Според журналиста от израелската телевизия " Канал 14 " Гилел Розен по време на нападанието не е била задействана смесената група за специфични интервенции, формирана от бойци на Службата за обща сигурност (ШАБАК) и Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ). Нито по време на офанзивата на палестинските терористи, нито след нея е е била издадена заповедта " Текила " (кодово наименование на командата за задействане на взаимната група), макар че управляващите настояват противоположното ", сподели той.

Розен заяви за още един пропуск. По думите му: Час преди нападанието (стартирало в 5 часа и 30 минути българско време) пълководец на ЯМАМ (службата за битка против тероризма на послушание на вътрешното министерство) е изтеглил една рота (около 100 души) от Южен Израел, който граничи с палестинския анклав на брега на Средиземно море линията Газа, следен от Хамас, към централната част на Еврейската страна. Това е оголило региона улеснило нахлуването на арабските терористи.

По-рано както екипът на novini.bg написа, най-елитното разследващо поделение на ЦАХАЛ не е работило в нощта на 6 против 7 октомври.

 

Също по този начин припомняме, че израелските управляващи са знаели за подготвяната офанзива, само че отхвърлили сходно развиване на събитията като нереалистично.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР