В Изправисе БГ! Ние идваме! има хора, които теглят каруцата,

...
В Изправисе БГ! Ние идваме! има хора, които теглят каруцата,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Бих подкрепил проект на Кирил Петков и Асен Василев

В Изправисе БГ! Ние идваме! има хора, които теглят каруцата, и такива, които единствено се возят. Мая Манолова тегли колата. Това съобщи пред OFFNews Настимир Ананиев, създател на партия Волт, която през вчерашния ден разгласи, че отдръпва поддръжката си за обединението на Манолова. По думите му, в случай че има нова партия на Кирил Петков и Асен Василев и Волт бъдат поканени да са ракетоносител или част от коалиция - мандатоносител, той персонално би подкрепил концепцията.

- Г-н Ананиев, през вчерашния ден какво в действителност напусна "Волт ", тъй като от "Изправи се БГ! Ние идваме! " обявиха, че не сте част от обединението им, с цел да я напускате?

- Напуснахме партньорската мрежа на "Изправи се.БГ " и спряхме поддръжката си за тази коалиция. Преди да обявим решението си, аз се срещнах с Мая Манолова в Народното събрание, говорихме 40 минути и я предизвестих за какво отдръпваме поддръжката си.

- Защо?

- В обединението има хора, които теглят каруцата, Манолова тегли колата, други се возят. Ето в този момент абсурдът с Татяна Дончева - тя не може да върви на диалози с народен представител от Има Такъв Народ като частно лице. И без да предизвести сътрудниците си в обединението. Хаджигенов я беше нарекъл "политически спекулант ". Дончева върви да договаря с Българска социалистическа партия, не я одобриха, само че Мая Манолова я взе назад. Има и други дребни неща. Заради всичко това, което следим, младежите в партия Волт споделиха: Не ни харесва този метод на правене на политика и взеха решение да оттеглим поддръжката си.

А Манолова да разчита повече на политическия си инстинкт, не толкоз на пиар. Румен Йончев част ли е от обединението, като неговата ЗНС не е партия - мандатоносител на "Изправи се БГ! Ние идваме "? Разликата е единствено, че те имат народен представител.

- Какви други дребни неща не харесват на младите във Волт?

- Ами да вземем за пример основният прокурор Иван Гешев върви няколко пъти в Народното събрание, не чух един от нашата коалиция да му каже "Искаме Ви оставката ". Да не забравяме, че нас ни събраха митингите, където хората упорстваха за тази оставка.

- Възможно ли е "Волт " да стане ракетоносител на нова партия на министрите Кирил Петков и Асен Василев за предварителните избори?

- Не знам дали ще има подобен план. Очаквам, че в случай че създадат такава поръчка, Кирил Петков и Асен Василев ще разгласят и формата за явяване на избори. Това може да стане и с коалиция, в която няколко партии да са мандатоносители. Както в този момент "Изправи се БГ! " - употребява се регистрацията на три партии.

"Волт " ще вземе решение, в случай че получим покана. Но аз като създател на партията бих подкрепил подобен план. Тези министри демонстрираха, че работа може да се свърши и за 2-3 месеца, че няма потребност от 100 дни толеранс, с цел да покажеш, че искаш смяна. Всички виждат какво става в Народно събрание, равнището е доста ниско. Надяваме се, нова партия да вдигне това равнище.

- Е, те сегашните партии няма да изчезнат, отново ще са в Народното събрание.

- Да, само че може да се появи и нещо друго ново, да намалеят и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия. Петков и Василев ми наподобяват десни хора. Аз също съм подобен, живял съм 11 години в Ирландия, бизнесмен съм и не съм работил в никакъв случай с публични поръчки. Подкрепям ги.

- Но и те, и Wие подкрепяте президента Румен Радев?

- Президентът Румен Радев е много уравновесен човек. Той покрива целия политически набор и високият му рейтинг го потвърждава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР