В изпълнение на Заповед №277/ 29.04.2020 г. на кмета на

...
В изпълнение на Заповед №277/ 29.04.2020 г. на кмета на
Коментари Харесай

Започна поетапно премахване на нерегламентираните сметища в община Мездра

В осъществяване на Заповед №277/ 29.04.2020 година на кмета на община Мездра и на Предписание от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца за предприемане на ефикасни дейности за разчистване и недопускане на нерегламентирани замърсявания с боклуци (битови, строителни, биоразградими, боклуци от опаковки, текстилни боклуци и др.), Общинско дружество (ОбП) „ Чистота “ стартира поетапно унищожаване на нерегламентираните сметища на територията на община Мездра, открити при осъществени инспекции от чиновници на Общинската екологична ревизия.
На този стадий са почистени нерегламетираните сметища под стопанския двор в село Боденец, сред село Дърманци и село Лик, сред село Зверино и село Игнатица, дерето при гробищния парк и на отбивката преди разклона за село Зли дол, под стопанския двор и помпената станция в село Крета, улук в село Лик и в региона на ж.п. спирка Ослен Криводол.
В момента се работи по унищожаване на сметищата в м. “Ракошник” в землището на село Крапец, в кв. „ Гаратa “, м. “Лакатa “ и под стопанския двор в село Люти брод и в сектор от остарелия път Мездра - Моравица.
Предстои да бъдат почистени тези в м. “Блъснати брег” в землището на село Горна Бешовица, в м. “Бряста” и под стопанския двор в с. Долна Кремена и в м. “Чумини колиби” в землището на с. Люти дол.
След унищожаване на сметищата са сложени предупредителни табели, че изхвърлянето на боклуци на тези места е неразрешено и нарушителите подлежат на санкция.
Съгласно Наредба за ръководство на отпадъците на територията община Мездра, призната с Решение №43/ 30.01.2020 година на Общинския съвет, физическите лица, които изхвърлят боклуци на неразрешени за това места, се санкционират с санкция от 100 до 500 лева, а за едноличните търговци и юридическите лица санкцията е от 500 до 1 000 лева
С цел недопускане на нови нерегламентирани замърсявания, в кметската заповед се прецизира, че контролните функционалности по поддържане на чистотата в обитаемоте места е в пълномощията на кметовете и кметските наместници.
Междувременно чиновници на ОбП „ Чистота “ не престават със лична и наета техника подрязването на клоните и оформянето на короните на дърветата по градската улична мрежа. Днес бяха подкастрени дърветата по улица „ Св. Патриарх Евтимий “ в кв. 101 на Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР