В изпълнение на Заповед № РД-01-168/30.03.2020 г. на министъра на

...
В изпълнение на Заповед № РД-01-168/30.03.2020 г. на министъра на
Коментари Харесай

Иван Аспарухов лично ще следи за носенето на маски на обществени места в Мездра

В осъществяване на Заповед № РД-01-168/30.03.2020 година на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев кметът на община Мездра Иван Аспарухов издаде Заповед № 205/30.03.2020 година, с която подреди, че „ всички лица, когато се намират в закрити или на открити публични места на територията на община Мездра, са длъжни да имат защитна маска за лице”.
Изпълнението на заповедта е предоставено на началника на Районно ръководство „ Полиция “ - Мездра при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Враца.
На нарушителите ще бъдат съставяни актове за определяне на административно нарушаване или ще се ползват насилствени административни ограничения, както и всевъзможни други дейности и ограничения, в сходство с настоящото законодателство.

З А П О В Е Д
№ 205
Мездра, 30.03.2020 година
На съображение член 44, алинея 2, по отношение на член 44, алинея 1, т. 1 и 2 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА), член 63, алинея 1 от Закона за здравето и във връзка със Заповед № РД-01-168/30.03.2020 година на министъра на опазването на здравето, за понижаване риска от разпространяване на COVID-19 на територията на община Мездра,
Н А Р Е Ж Д А М:
“Всички лица, когато се намират в закрити или на открити публични места на територията на община Мездра, са длъжни да имат защитна маска за лице”.
За осъществяване на горното предписание и на съображение член 44, алинея 1, т. 4 от ЗМСМА, по отношение на член 31 и член 36, алинея 1 от Закона за административните нарушавания и санкции,
В Ъ З Л А Г А М:
На началника на районно управление (на МВР) - Мездра при ОД Министерство на вътрешните работи - Враца да дава отговор за спазването на публичния ред на територията на общината, както и да съблюдава и управлява осъществяването на заповедта. На нарушителите да се сформират актове за определяне на административно нарушаване или да се ползват насилствени административни ограничения, както и всевъзможни други дейности и ограничения, в сходство с настоящото законодателство.
Настоящата заповед да се сведе до знанието на всички заинтригувани страни за сведение и осъществяване.
Контролът по осъществяване на заповедта ще реализирам персонално.

ИВАН АСПАРУХОВ,
Кмет на община Мездра

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР