В изпълнение на Заповед № 608 / 27.04.2022 година на

...
В изпълнение на Заповед № 608 / 27.04.2022 година на
Коментари Харесай

Нова социална услуга – „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“

В осъществяване на Заповед № 608 / 27.04.2022 година на кмета на община Казанлък, от началото на май месец е разкрита нова обществена услуга „ Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ в град Казанлък.

Дневният център предлага обществени услуги за лица с разнообразни форми на деменция, като са основани условия за цялостна грижа за тях денем, свързани с даването на храна, облекчаване на ежедневните, здравните, обучителни и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време. Услугата „ Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ се дава безплатно на потребителите от община Казанлък за период от 12 месеца, в границите на осъществяването на плана, считано от 01.05.2022 година Капацитетът на центъра е 40 потребителя.

Новата обществена услуга ще даде опция за самостоятелен живот на възрастните хора и хората с увреждания посредством даване на качествени, налични и ефикасни междусекторни услуги за дълготрайна грижа, съобразена с действителните потребности на хората в общността. Ще бъде оказана поддръжка на потребителите и техните фамилии в честен и обществен подтекст.

Желаещи да употребяват услугата в новата обществена услуга могат да го заявят персонално или посредством прокурист в постройката на Община Казанлък, Център за информация и услуги на жителите, Гише № 5 – всеки работен ден от 08:30 до 12:30 и от 13:30 до 17:30 часа. Желаещите могат да се извърнат и към Дирекция „ Социално подкрепяне “ – гр. Казанлък.

Услугите се дават от мултидисциплинарен екип, състоящ се от: Социални работници; Медицински сестри; Гериатричен специалист; Трудотерапевти; Психолог; Психиатър; Рехабилитатор, Счетоводител, Касиер/домакин, Работник поддръжка/огняр и Санитари.

Социалната услуга „ Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ в град Казанлък се разкрива в границите на план № BG05M9OP001-2.090-0017 „Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – даване на новите услуги“ в община Казанлък, изпълняван от Община Казанлък и финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР