В изпълнение на законовите си правомощия по реда на чл.

...
В изпълнение на законовите си правомощия по реда на чл.
Коментари Харесай

Назначиха проверка на античните предмети, стопанисвани oт Васил Божков

В осъществяване на законовите си пълномощия по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка съблюдаване административноправните правила на Закона за културно завещание (ЗКН) и подзаконовите нормативни актове по използването му, по отношение на идентификацията и регистрацията на сбирка антични предмети, стопанисвани и изложени в музей от фондация "Тракия “, оповестиха от пресцентъра на ВАП.
Проверката е обвързвана с изясняване на голям брой условия, свързани с произхода, методите на придобиване, идентифициране и вписване на културните полезности.
Изпълнението на инспекцията е предоставена на министъра на културата в качеството му на административен орган, осъществяващ надзор върху осъществяването на ЗКН и нормативните актове по използването му.
Предвид размера и наличието на поставените въпроси, правене на информации, разбори и отчет от страна на министъра, е избран период за осъществяването от два месеца.
Припомняме, че прокуратурата ще стартира изземване на сбирката на Васил Божков. Само 212 от близо 3 000 артефакта са регистрирани по Закона за културното завещание, сочи информация на Министерството на културата. Липсата на идентификатор на артефактите сочи, че не са платени такси за тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР