В изпълнение на условията на Комплексното разрешително, издадено на ТЕЦ

...
В изпълнение на условията на Комплексното разрешително, издадено на ТЕЦ
Коментари Харесай

ТЕЦ „Бобов дол“ с нова газанализаторна станция

В осъществяване на изискванията на Комплексното позволение, издадено на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, бе закупена газанализаторна станция, която ще прави лични непрекъснати измервания на газовете след една от сероочистките на централата.

Апаратурата бе доставена през днешния ден, а дейностите по монтажа и стартирането й в употреба ще стартират от на следващия ден, 29.02.2020 година

От Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ оповестиха, че се чака системата да бъде пусната в употреба до 10.03.2020 година

Газанализаторната станция е произвеждане на немската компания Dr. Feodisch и дава отговор на всички условия на законодателството и екологичните правила.

Процесът е съответно координиран с Министерство на околната среда и водите, както и Регионална инспекция за опазване на околната среда, които разполагат с цялата нужна информация и документи. С оглед осъществяването на нормативните условия Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ е в непрекъсната връзка в способените институции.

„ С стартирането в употреба на тази станция, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ прави следващата стъпка за запазване на чистотата на въздуха. “ Това съобщи Елка Зарева, основен еколог на Централата.

Със закупуването и стартирането в употреба на газанализаторна станция Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ извършва прецизно всички условия на Министерство на околната среда и водите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР